Неделя, 28 Септември 2014 23:41
(0 гласа)
В.Кузюткин: За следващата фаза е важно да се радваме на играта
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

България спечели три точки от последния си мач в Група Б на Световното първенство за жени в Италия след като победи с 3-0 гейма отбора на Канада. Българките продължват напред в надпреварата, докато канадският тим ще се прибере у дома.

Ето какво заявиха ст.треньорите и капитаните на двата тима на официалната пресконференция след двубоя:

Владимир Кузюткин, ст.треньор на България: „Благодаря на Канада, че дадоха максимума от себе си в този двубой. Ние не сме отбор, който е в най-челните позиции в ранглистата, но целта ни е да играем на високо ниво с тези отбори ,които са като нас и да се представяме по най-добрия възможен начин срещу по-добрите.  За следващата фаза на Световното е важно  да се радваме на играта, да сме горди и да стоим добре на игрището. Искаме да играем добре срещу САЩ и Русия и да ще дадем максимума от себе си.“

Страшимира Филипова, капитан на България:  Днешният мач беше важен за нас, защото искахме да завършим в групата по най-добрия начин и да вземем трите точки. Следващите двубои няма да са лесни, но се надявам да  дадем най-доброто от себе си“.

Арнд Лудвиг, ст.треньор на Канада: „В началото нашата цел беше да победим отборите на Камерун и България. Имахме своите шансове тук, в Триест, но не ги използвахе. Трябва доста да работим и да се върнем на шампионата след 4 години. Поздравления към организаторите за това Световно първенство, а на България продължавам само успехи в следващите им мачове“.

Бритни Пейдж, капитан на Канада: „Поздравления към отбора на България. Те са наистина силен тим. За съжаление, за нас турнирът приключи, но ние можем да запазим само хубавите спомени от тук. Благодаря ви за всичко.“ 

Прочетена 489 пъти Последно променена в Четвъртък, 23 Октомври 2014 17:09