Пресцентър

Пресцентър

Резултати и класиране от Квалификационния турнир за девойки под 20 години
Публикувана в: Събития

нес завърши Квалификационният турнир за девойки под 20 години от Държавното първенство за девойки под 20 години за сезон 2023/24. Участие взеха 16 отбора, които бяха разделени в четири групи по четири. Класиране за следващата фаза си осигуриха осем от тях.

 

 Напред продължават Локомотив (София), Миньор (Перник), Дея спорт, ВАСК, Варна ДКС, Славия 2017, Хебър (Пазарджик) и Звезди 94 (София). Те ще се спорят в Допълнителен квалификационен турнир (16-17 април), който ще определи последните четири финалиста. По-рано директно класиране за финалите си осигуриха Марица (Пловдив), ЦСКА, Левски София и ЦПВК.

 

 Квалификационният турнир се проведе в четири града – Бургас, Варна, Видин и Дупница.

 

 Столичният Локомотив 1929 – Нидо спечели Група Е, която се проведе в зала "Фестивална" във Видин. Домакин бе БДИН-Вида. "Железничарите" постигнаха три чисти победи на своите съперници, недопускайки да им вземат гейм. Миньор (Перник) записа две победи с 3:0, но отстъпиха във втория си двубой срещу Локо и заеха втората позиция.

 

 40

 

 Класиране – Група Е:


1. Локомотив (София)
2. Миньор (Перник)
3. Велбъжд (Кюстендил)
4. БДИН (Видин)

 

 Бургаският Дея волей се справи отлично в домакинството си на Група Ж, печелейки я убедително с три победи по 3:0. Волейболна академия Стойчев-Казийски се поздрави с две чисти победи, но в последния мач отстъпи пред лидера с 0:3.

 

 41

 

Класиране – Група Ж:


1. Дея спорт
2. ВАСК
3. Пирин
4. Тунджа

 

 Хебър (Пазарджик) и Славия 2017 завоюваха по две победи, за да заемат първите две места в Група З и да си осигурят класиране за следващата фаза. В директния сблъсък "белите" се наложиха категорично с 3:0, но след това те отстъпиха пред Любо Ганев – Автосвят (Русе). С успеха над Хебър столичният тим все пак спечели групата в Дупница. Домакинът Марек допусна три поредни поражения.

 

 42

 

Класиране - Група З:


1. Славия 2017 София
2. Хебър Пазарджик
3. Любо Ганев Русе
4. Марек

 

 Домакински триумф и за Варна ДКС, който с три чисти победи заслужи първото място в Група И. Столичният Звезди 94 се класира като втория отбор в потока след победи над Пан волей и Берое.

 

 43

 

 Класиране - Група И:


1 Варна ДКС Варна
2 Звезди 94 София
3 Берое Ст. Загора
4 Пан волей Панагюрище

 

 Отборите заели трето и четвърто място в четирите групи приключват участието си в първенството.

 

 По програма, утвърдена от Комисията за Детско-юношески волейбол към Българска федерация волейбол, финалите при девойките под 20 години тази година ще се проведат между 26 и 30 април.

УС на БФ Волейбол утвърди материалите за Общото събрание
Публикувана в: Събития

Управителният съвет на БФ Волейбол се събра на виртуална среща, на която утвърди материалите за редовното Общо събрание на федерацията. То ще се проведе на 26 март в 10 часа в София, ул. "Баку" 3, зала "Витоша".

 
Членовете на управата гласуваха всички необходими документи и утвърдиха промените във финансовия план към договора с Министерство на младежта и спорта. Управителният съвет прие също актуализация на спортния календар, отнасяща се за държавни първенства при подрастващи и официални международни състезания.

Завърши редовният сезон в Национална Волейболна DEMAX+ лига. Време е за плейофи
Публикувана в: Събития

Редовният сезон в Национална Волейболна DEMAX+ лига приключи. Последният 14-ти кръг предложи сблъсък на столичните ЦСКА и Славия 2017, които направиха вълнуваща среща, решена в пет гейма. "Белите" бяха домакин и пред своите фенове в зала "Панайот Пондалов" успяха да поведат с 2:0. Волейболистките на "армейския" клуб не се предадоха, като с много характер успяха да изравнят и да спечелят в тайбрека - 3:2 (21-25, 23-25, 26-24, 25-16, 15-13).
С този успех ЦСКА записа общо 12 победи в редовния сезон и завърши на втората позиция. Славия 2017 е четвърти с 8 успеха и 6 поражения. В плейофите "червените" ще имат за първи съперник Хектор, а Славия – Дея Спорт.

 

 Левски София също се поздрави с победа преди директните елиминации и то със своя успех номер 10 от редовния сезон. "Сините" не додаха гейм при гостуването си на Марица 2022 - 3:0 (25-14, 25-20, 25-17). На четвъртфиналите двата тима отново ще играят един срещу друг.

 

 Марица (Пловдив) не сгреши и в последния си двубой от редовния сезон и продължи серията от 14 поредни победи. На свой терен в зала "Колодрума" настоящият шампион се наложи над Хектор (София) с 3:0 (25-18, 25-15, 25-12).

 

 Крайно класиране от редовния сезон в Национална Волейболна DEMAX+ лига:

1. Марица (Пловдив)
2. ЦСКА
3. Левски София
4. Славия 2017
5. Дея Спорт
6. Марица 2022
7. Хектор (София)
8. Варна ДКС

 

Четвъртфинални двойки:

Марица (Пловдив) – ДКС Варна

 ЦСКА – Хектор

 Левски София – Марица 2022

 Славия 2017 – Дея Волей

 

 Фазата на директните елиминации в Национална Волейболна DEMAX+ лига стартира тази седмица. Първите два етапа от плейофите ще се играят до 2 победи от 3 мача. Четвъртфиналите са насрочени за 22 (петък), 24 (неделя) и 26 (вторник) март. Полуфиналите ще се играят на 31 март (неделя), 02 април (вторник) и 04 април (четвъртък).

 

 Шампионът на България при жените ще бъде определен във финален плейоф – 3 победи от 5 мача. Битката за титлата стартира на 17 март, когато ще е първата среща. Следващите дати са 18 (четвъртък), 21 (неделя), 22 (понеделник) и 25 (четвъртък) април. В първите две срещи домакинско предимство има клубът с по-добро класиране в редовния сезон.

 

 За първа година бронзовият медалист ще бъде определен също в серия между отпадналите на полуфинала отбори. Двубоите за третото място ще се проведе по системата 2 победи от 3 мача. В програмата са заложени за 16 (вторник), 18 (четвъртък), 20 (събота) април.

 

  По-късно ще бъде обявена и програмата по дни и часове на срещите.

Честити 70 години на Красимир Илиев
Публикувана в: Събития

Красимир Илиев е един от най-големите радетели за българския волейбол и днес празнува 70 години. Близо три десетилетия той спонсорира Черно море (Варна).


„Животът ми е минал с волейбола – каза Илиев пред официалния сайт на федерацията. - Мечтата ми е да гледам нашите национални отбори на големи първенства. И не само да ги гледам, но да бъдат и сред най-добрите. Благодаря на всички приятели и колеги, които ми се обадиха за празника."
 

„От мое име и от всички колеги в БФ Волейбол искам да честитя рождения ден на Краси – добави Любомир Ганев, президент на федерацията. - Надявам се да има все повече хора със спортно сърце като неговото, които помагат нашия спорт да прогресира."

Рангел Витеков: Искам златото от Европейското първенство през 2024
Публикувана в: Събития

Подмладеният състав на Хебър (Пазарджик) постигна първа победа след промените през сезона. В последното си домакинство от редовния сезон на Efbet Супер Волей миналогодишният финалист надигра Раковски 1964 (Севлиево) с 3:0 (25:17, 25:19, 25:18). Капитанската лента на „тигрите" бе поверена на 18-годишния национал Рангел Витеков. Разпределителят е част от състава на България за мъже под 20 години, който в началото на годината спечели европейската зонална квалификация в Румъния и ще участва на Европейското първенство в Сърбия и Гърция това лято (26 август – 7 септември). Рангел, който на 25 април ще навърши 19 години, е юноша на Хебър. През октомври миналата година той подписа първи професионален договор с клубния си тим, а сега мечтае да дебютира и за мъжкия национален отбор на България. Витеков даде интервю пред официалния сайт на Българска федерация волейбол.

 


 

 

Как започна твоят път във волейбола?

Като малък обичах да спортувам и дядо ми ме записа на волейбол, защото той е бивш волейболист. С времето започна да ми харесва все повече.

 

 Какво най-много те впечатлява в този спорт? И защо би го препоръчал?

Няма конкретно нещо, което да ме впечатлява, защото всичко в този спорт ми харесва. Бих го препоръчал, защото с този спорт се правят много нови запознанства и приятелства.

 

 Как избра поста си и защо?

Моят първи треньор ме сложи на този пост. И още от началото ми харесваше.

 

 Имаш ли идол?

Мика Кристенсон.

 

431328629 932794838850364 9043022308439026928 n

 

 Към какво се стремиш? Какви са мечтите ти?

Стремя се да имам успешна кариера и да съм част от мъжкия национален отбор един ден. Най-голямата ми мечта е за олимпийски медал.

 

 Какви качества трябва да притежава един волейболист, за да е добър разпределител?

За да е добър разпределител един волейболист, според мен, трябва да е дисциплиниран, уверен в себе си и търпелив.

 

 На 16 години направи дебют в мъжкия тим на Хебър. Какъв е споменът ти от онзи момент?

Бях доста притеснен, когато излязох на игрището, но публиката не спря да ме подкрепя и това ми помогна да се справя с напрежението.

 

 429589727 932794822183699 1907823986730235719 n

 

 Чувстваше ли се готов за тази крачка?

Да, чувствах се готов и дадох всичко от себе си.

 

 Изминаха точно 2 години от дебюта ти в Efbet Супер волей. Какво се промени за този период?

Мисля, че израснах доста игрово от тогава, защото имах и възможността да тренирам с едни от най-добрите треньори и играчи. Сега се чувствам по-сигурен в себе си.

 

 Направихте силен старт на годината с националния отбор за мъже под 20 години, като спечелихте европейската зонална квалификация в Румъния. Доволен ли си от това, което показахте там?

Доволен съм.

 

418937880 894050692726320 4038732218394769177 n

 

 Играчите от националния отбор под 20 години напоследък все повече получават шансове в мъжките състави на своите клубове. Спомага ли това за развитието на отбора?

Мисля, че това помага страшно много на отбора, защото нивото на всички се покачва по този начин. Виждам израстване в сравнение с миналата година.

 

 Какви са шансовете на отбора ни сега за Европейското първенство?

Определено можем да спечелим медал.

 

 Ти какво си пожелаваш за Евроволей 2024?

Златен медал.

 

 Вълнуваш ли се, когато участваш за националния отбор?

Вълнувам се, разбира се, защото това е голяма отговорност.

 

366533833 790166956448028 6165260409623312600 n

 

 В твоя клуб имаше катаклизми този сезон. Как ти изживя момента с промените?

 В началото беше трудно за целия отбор, но в последствие нещата започнаха да се нареждат и това цялото нещо ни помогна да израснем като отбор.

 

 Успокоиха ли се емоциите сега и как се чувстваш ти?

Успокоиха се, да. Аз съм щастлив, защото записахме първата си победа след всичко станало в клуба.

 

 Какво мислиш за първенството?

Мисля, че първенството е доста силно, защото има много равностойни отбори.

 

 Искаш ли да кажеш нещо на феновете на волейбола у нас?

Да не спират да подкрепят отбора си, защото едно от най-важните неща е публиката.

 

431372913 933326048797243 2017971857040815225 n

Новакът Дея спорт завърши редовния сезон в Национална Волейболна DEMAX+ лига с успех
Публикувана в: Събития

Новакът в Национална Волейболна DEMAX+ лига – Дея спорт, завърши с победа първото си участие в редовния сезон на шампионата при дамите. Бургаският клуб се наложи като гост на ДКС Варна с 3:2 (25:18, 25:14, 19:25, 13:25, 15:13). Двубоят, който се игра в зала "Младост" на Двореца на културата и спорта във Варна, е от последния 14-ти кръг. Срещата по програма бе насрочена за събота, 16 март, но се наложи да бъде изтеглена поради заетост на залата.

 

 Успехът за тима, воден от Антон Петров, не дойде лесно. Гостите поведоха с 2:0, но варненският отбор върна интригата, печелейки убедително следващите две части. Така се стигна до решителен тайбрек, който предложи оспорвани моменти. В него домакините на два пъти повеждаха, но този път се стигна до обрат в полза на Дея спорт.

 

 Бургаският клуб завършва редовния сезон на пета позиция във временното класиране с 6 победи и 8 поражения. В плейофите Дея спорт ще се изправи срещу Славия 2017.

 

 Варна ДКС остана на последната позиция с 1 победа и 13 загуби и ще срещне шампиона Марица (Пловдив), който по-рано си осигури първото място във временното класиране.

 

 Останалите три срещи от 14-ия кръг на Национална Волейболна DEMAX+ лига ще се проведат на 16 март. От 15:00 ч. Марица 2022 приема Левски София, а в 18:00 ч. стартират две срещи: Славия 2017- ЦСКА и Марица – Хектор.

Националите под 17 години ще играят контрола с ВАСК
Публикувана в: Събития

Националният отбор на България за мъже под 17/18 години провежда пореден микро лагер (11-13 март). Треньорският щаб събра националите на подготовка само две седмици след последния 3-дневен сбор. Тогава бяха повикани 21 играчи, като този път групата е по-малка. Общо 17 момчета получиха повиквателни, като шест са новите имена в сравнения с предишния път – Галин Иванов и Кристиян Косев от Раковски 1964 (Севлиево), Никола Великов от ЦСКА, Преслав Петров от Славия, Никола Ставраков от СУ и Антоан Веселинов от Люлин.

 

 Тренировките се провеждат в столичната зала "Христо Ботев". Те са част от подготовката на България за Световното първенство за мъже под 17 години, на което сме домакин (24-31 август 2024). В програмата са заложени четири занимания в първите два дни и фитнес. Лагерът ще завърши с контрола срещу Волейболна академия Стойчев-Казийски в сряда, 13 март.

 

 Списък на повиканите състезатели:

1. Александър Добрев (ЦСКА)
2. Александър Манушев (СУ)
3. Антоан Веселинов (Люлин)
4. Галин Иванов (Раковски 1964)
5. Георги Бойчев (Добруджа 07)
6. Даниел Танев (Левски София)
7. Димитър Добрев (Левски София)
8. Димитър Пейчинов (Виктория Волей)
9. Еван Георгиев (ЦСКА)
10. Кристиян Косев (Раковски 1964)
11. Мартин Тотков (Виктория Волей)
12. Никола Великов (ЦСКА)
13. Никола Ставраков (СУ)
14. Николай Миховски (Люлин)
15. Петко Петков (Левски София)
16. Преслав Петров (Славия)
17. Филип Марински (Люлин)

 

429501625 423152216879163 7378283332977371752 n

 

Квалификациите за финалите при девойките под 20 години започват тази седмица
Публикувана в: Събития

Марица (Пловдив), ЦСКА, Левски София и ЦПВК са първите четири отбора, които ще спорят във финалния турнир от Държавното първенство за девойки под 20 години за сезон 2023/24. По програма, утвърдена от Комисията за Детско-юношески волейбол към Българска федерация волейбол, финалите тази година ще се проведат между 26 и 30 април.

 

 Миналогодишният шампион във възрастта - Марица, както и трите столични клуба, си осигуриха директно класиране за решителната фаза. Към тях ще се присъединят още четири отбора, които ще бъдат определени след два квалификационни турнира. Първият стартира тази седмица (16-18 март). В него ще участват 16 отбора, които ще бъдат разделени на четири групи по четири тима. Те ще играят по системата "всеки срещу всеки", а класиралите се на първите две места в отделните потоци продължават напред. Останалите два приключват участието си в първенството. Осемте отбора ще спорят в допълнителен квалификационен турнир (16-17 април), който ще определи и последните четири финалиста.

 

 Първият квалификационен турнир ще се проведе в четири града – Бургас, Варна, Видин и Дупница.

 

 Група Е ще се играе в зала "Фестивална" във Видин, а домакин е БДИН-Вида. Останалите отбори са Локомотив 1929 – Нидо (София), Миньор (Перник), както и Велбъжд (Кюстендил), който се класира по ранкинг след отказ на ВК Раковски.

 

 ПРОГРАМА - Група Е

16 март, събота
11:00 ч.: БДИН – Велбъжд
13:00 ч.: Локомотив – Миньор
17:00 ч.: Велбъжд – Миньор
19:00 ч.: БДИН – Миньор

17 март, неделя
10:00 ч.: Локомотив - Велбъжд
12:00 ч.: Миньор – БДИН

 

 Група Ж ще се проведе в спортна зала "Младост" в Бургас с домакинството на Дея спорт. В този поток ще спорят още Пирин (Разлог), ВАСК (София) и Тунджа (Ямбол), който се класира по ранкинг след отказа на Ботев (Враца).

 

 ПРОГРАМА - Група Ж

17 март, неделя
10:00 ч.: Дея спорт – Тунджа
12:00 ч.: Пирин – ВАСК
16:00 ч.: Тунджа – ВАСК
18:00 ч.: Дея спорт – Пирин

18 март, понеделник
10:00 ч.: Тунджа - Ботев
12:00 ч.: ВАСК – Дея

 

В град Дупница ще се играят мачовете от Група З. Домакинството взе Марек Юнион Ивкони (Дупница), а там попадат отборите на Славия 2017 (София), Хебър (Пазарджик) и Любо Ганев – Автосвят (Русе).

 

 ПРОГРАМА - Група З

16 март, събота
15:00 ч.: Любо Ганев – Хебър

17 март, неделя
10:00 ч.: Любо Ганев - Марек
12:00 ч.: Хебър – Славия 2017
15:00 ч.: Любо Ганев – Славия 2017
17:00 ч.: Марек - Хебър

18 март, понеделник
15:00 ч.: Славия 2017 – Марек

 

Варна и спортна зала "ДКС зала Младост Б" ще приемат битките в Група И. Домакин е Варна ДКС (Варна), които ще спори с Берое (Стара Загора), Звезди 94 (София) и Пан волей (Панагюрище).

 

ПРОГРАМА - Група И

 

16 март, събота
10:00 ч.: Варна ДКС – Пан волей
12:00 ч.: Берое – Звезди 94
16:00 ч.: Пан волей – Звезди 94
18:00 ч.: Варна ДКС – Берое

 

17 март, неделя
10:00 ч.: Берое – Пан волей
12:00 ч.: Звезди 94 – Варна ДКС

 

Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.

 

Мичели спечели купата на Гърция
Публикувана в: Събития

Лоренцо Мичели постигна нов голям успех в кариерата си. Националният треньор на женския национален тим на България спечели купата на Гърция със своя клубен тим Олимпиакос. На финала воденият от Мичели отбор разгроми атинския съперник АЕК с 3:0. В полуфинала Олимпиакос победи другия столичен гранд Панатинайкос с 3:1.

 Мичели вече има купа на страната в пет различни държави – родината си Италия, Полша, Франция и Турция (2 пъти).

Олимпиакос е убедителен лидер в гръцкото първенство с 53 точки, следван от Панатинайкос с 44.
 

През април Мичели ще пристигне в България, за да започне подготовка с националния отбор на България за Лигата на нациите.

И Левски не успя да спре Марица в  Национална Волейболна DEMAX+ лига
Публикувана в: Събития

Шампионът при дамите ни Марица (Пловдив) отново не сгреши и постигна 13-а поредна победа в редовния сезон. Тимът, воден от Борислав Крачанов, си гарантира още миналия кръг първото място преди плейофите в Национална Волейболна DEMAX+ лига. Сега трябваше да гостува на третия във временното класиране Левски София. "Сините" бяха в поредица от три победи преди дербито, но не успяха да я продължат. Марица отново не даде и гейм – 3:0 (25:19, 25:20, 25:18). Това бе четвърто поражение за столичния клуб.

 

 Другият пловдивски отбор – Марица 2022, също имаше мач навън от 13-ия кръг. Гостуването бе на намиращия се позиция по-напред тим на Дея Спорт. Бургаският клуб се наложи след обрат - 3:1 (18:25, 25:21, 25:21, 25:20) и се откъсна на три точки разлика. Дея има 15, а Марица 2022 – 12.

 

 Чиста победа постигна Славия 2017 при визитата си на Хектор – 3:0 (25:21, 25:20, 25:22). Успехът е осми за "белите", които остават на четвърта позиция.

 

Временно класиране:

1. Марица (Пловдив)
2. ЦСКА
3. Левски София
4. Славия 2017
5. Дея Спорт
6. Марица 2022
7. Хектор (София)
8. Варна ДКС

Страница 1 от 827