Неделя, 28 Септември 2014 19:23
(0 гласа)
Лъвиците с чисто 3-0 срещу Канада, продължават напред  на Световното
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор на България /жени/ записа чиста победа с 3-0 гейма срещу отбора на Канада на провеждащото се в Италия Световно първенство. В италианския град Триест българките изиграха последния си мач в Група Б , като продължават напред в турнира. Лъвиците ще изиграят мачовете си от втората фаза в Мондиала в италианския град Модена.

Ето как се разви и двубоят срещу Канада:

Стартов състав: Е.Николова, Д.Рабаджиева, Е.Василева, Х.Русева, С.Филипова(к), Л.Китипова, М Филипова (л).

ПЪРВИ ГЕЙМ: Лъвицте взеха предимство още в началото на гейма и водеха с 4 точки по време на първото техническо прекъсване (8:4). При 10:4 Лудвиг Арнд прекъсна играта, но това не помогна особено на неговите момичета, а по време на второто прекъсване вече водехме с 16:7. Въпреки че успяха да напреднат малко в резултата, канадките не бяха достатъчно силни, за да се противопостовят на нашите момичета и възпитаничките на Владимир Кузюткин затвориха частта при 25:17. Ю

ВТОРИ ГЕЙМ: играта тръгна точка за точка в първите минути, но все пак първото техническо прекъсване беше в полза на Лъвиците при 8:5. Канадският тим не успя да подобри представянето си в защита и съвсем резонно след добри атаки на българките второто прекъсване беше при резултат 16:12. Българките успяха да натрупат разлика от 7 точки и при 20:13 канадският ст.треньор поиска прекъсване.  Без никакви проблеми Лъвиците поведоха с 2-0 гейма след 25:16.

ТРЕТИ ГЕЙМ: канадките изглеждаха малко по-концентрирани и не позволиха на българските волейболистки да натрупат голяма разлика в първите минути на частта, като момичетата на Арнд дори водеха с една точка по време на първото техническо прекъсване (8:7).  България обърна резултата при 13:10 и Арнд отново прекъсна мача. Канадките обаче не успяха да подобрят представянето си на блок и защита и Лъвиците контролираха случващото се на терена, а по време на второто прекъсване вече водехме с 5 точки (16:11) след добри изяви на Рабаджиева на сервис.  Без никакви проблеми българките затвориха при 25:18, а с това и се поздравиха с чиста победа 3-0.

Прочетена 473 пъти