Събота, 23 Август 2014 20:50
(0 гласа)
Девойките със сладка победа срещу Русия
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор за девойки старша възраст победи за втори път през тази година отбора на Русия. Този път това се случи на провеждащото се в Естония и Финландия Европейско първенство, а резултатът е 3-2 гейма за българките.

През април тази година възпитаничките на ст.треньора Петър Дочев победиха рускините отново с 3-2 гейма, този път на Евроквалификацията, провела се в гр. Самоков.

В днешния мач младите български лъвици тръгнаха добре, след като спечелиха първия гейм с 25:21. Във втория обаче отстъпиха с 16:25, а в третия нещата за българките изглеждаха още по-зле при 10:25.

След като бяха само на сет от победата, рускините започнаха четвъртия сет по -спокойни. Нашите момичета обаче се справиха с психическото напрежение и вкараха мача в тайбрек, след 25:23 в своя полза.

В петия гейм българките буквално не оставиха никакви шансове на съперничките, като ги подчиниха при 15:5 в своя полза.

За България най-резултатна стана Гергана Димитрова, отбелязала 24 точки. 18 добави Мирослава Паскова.

Утре нашите момичета ще срещнат отбора на Чехия в спора за петото място на Европейското първенство. По-рано в надпреварата българките загубиха от този съперник, след като в предварителните групи им отстъпоха с 1-3 гейма.

Прочетена 571 пъти Последно променена в Събота, 23 Август 2014 21:00