Петък, 22 Август 2014 21:45
(0 гласа)
ЛЪВОВЕТЕ ОТСТЪПИХА НА БРАЗИЛИЯ
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор на България по волейбол за мъже отстъпи на Бразилия с 1-3 гейма,  в контролна среща, играна тази вечер в "Арена Ботевград".

Националите играха пред над 4000 волейболни любители и въпреки загубата демонстрираха добра игра. Проверката срещу Селесао беше последна за нашия тим преди започващото на 31-ви август Световно първенство в Полша.

 Двубоят започна с минута мълчание в памет на починалия известен играч и треньор Тодор Пиперков.

Българите тръгнаха добре в мача след добри сервиси на Тодор Скримов в началото на първия гейм. Именно в този компонент обаче се появиха грешки по-късно в частта и бразилците се възползваха от това. Те спечелиха този сет при резултат 25:21 в своя полза.

Във втория гейм главното оръжие на възпитаниците на ст.треньора Пламен Константинов беше сервисът. България взе преднина в сета (8:6), а няколко добри атаки на Владимир Николов доведоха до резултат 19:16 в наша полза. Въпреки оспорванията от страна на бразилците на съдийски решения, българите успяха да затворят тази част при 25:23. 

Въпреки че лъвовете демонстрираха добра игра в третия сет, към края му се забеляза спад в играта им  и Бразилия "грабна" тази част при 25:22.

В четвъртия гейм българският тим изглеждаше по-изморен от бразилския. Селесао затвори сета при 25:20, а с това и самия мач за 3-1 в своя полза.

Най-резултатен в мача стана Лукас Сааткамп от Бразилия, отбелязал 18 точки.

За България трима волейболисти отбелязаха по 10 точки- Тодор Скримов, Владимир Николов и Николай Пенчев.

 

Прочетена 537 пъти Последно променена в Петък, 22 Август 2014 22:02