Неделя, 24 Август 2014 17:39
(0 гласа)
Пето място за девойките на Европейското първенство
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор по волейбол на България за девойки старша възраст финишира на пета позиция на Европейското първенство в Естония и Финландия.

Днес българките надвиха с 3-2 гейма Чехия в много оспорван двубой. Младите лъвици се срещат за втори път  в надпреварата с връстничките си от Чехия, но в предварителната фаза загубиха от тях с 1-3.

Днешната победа обаче означава много повече, тъй като беше директен спор за петото място.

В първия гейм на мача българските волейболистки стояха много по-добре на волейболното игрище и резонно затвориха частта при 25:19 в своя полза.

Във втория гейм обаче нещата не потръгнаха толкова добре за нашите момичета и те отсъпиха при 21:25. Изглежда това се отрази на играта им и в третия сет и те не успяха да намерят бърз отговор на атаките на чехкините, които поведоха в мача с 2-1 гейма след 25:22.

Съвсем различен беше сюжетът на четвъртия сет. Още в началото нашите момичета поведоха ударно и не позволиха на опонентките си да вземат лидерството. Лъвиците затвориха този гейм при резултат 25:8 и вкараха мача в тайбрек.

И в петата част от този двубой имаше много напрежение и интрига на волейболното игрище, а волейболните фенове се насладиха на интересни отигравания от страна на двата отбора. Българките обаче демонстрираха по-здрави нерви и затвориха гейма при 19:17, а  с това сложиха и точка на спора в мача за петото място.

За България отново капитанът Гергана Димитрова беше най-резултатна, отбелязала 33 точки. Мирослава Паскова се отчете със 17.

 

Прочетена 623 пъти Последно променена в Неделя, 24 Август 2014 17:52