Събота, 02 Юли 2016 12:47
(0 гласа)
Националите имат нова възможност да зарадват варненската публика срещу Австрия.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Националите имат нова възможност да зарадват варненската публика срещу Австрия.

България излиза срещу Австрия в последния си мач от тазгодишното издание на Европейската лига, а евентуален успех ще донесе бронзовите медали за волейболистите на Мирослав Живков. Двубоят е днес от 15:00 ч., в зала „Конгресна“ във Варна. И двата тима имат тежката задача да се възстановят психически и физически след драматично загубените петгеймови 1/2-финали. Австрийците все пак имат известно предимство, тъй като техният двубой срещу Македония в петък бе първи в програмата. „Лъвовете“ от своя страна приключиха по-късно сблъсъка си с Естония, в който имаха мачбол при 15:14 в тайбрека. „Трикольорите“ бяха на една крачка от финала за титлата, но някои грешки на младостта в последните 3 разигравания им костваха победата, а с това и възможността да се борят за златните медали днес.

България и Австрия имат по 4 победи и 3 загуби до момента в Европейската лига. Двата тима завършиха на вторите места в предварителните групи на турнира. Преди началото на сезона пък играха един срещу друг на международния приятелски турнир в Унгария, като тогава австрийците се наложиха с 3:1 и спечелиха надпреварата, а тимът ни остана на второто място.

Голямата въпросителна преди мача днес е състоянието на капитана Велизар Чернокожев. Диагоналът страда от вирус, а преди тайбрека срещу Естония в петък вдигна висока температура и не успя да доиграе срещата. На негово място се появи Жани Желязков, който най-вероятно ще стартира като титуляр днес, ако Чернокожев не се намира в оптимална кондиция.

В състава на Австрия прави впечатление присъствието на голям брой млади състезатели. Най-възрастният в тима е либерото Филип Кроис, който е на 28 години. На 27 пък е големият коз на селекционера Микаел Варм – Александър Бергер. Посрещачът игра много силно срещу Македония на 1/2-финала и завърши с 23 точки, към които добави 74% позитивно и 64% отлично посрещане. През последния сезон волейболистът носи екипа на италианския „Джиото Падова“. Другата сериозна заплаха за играчите на Мирослав Живков идва от 26-годишния диагонал Томас Зас, който бе втори по резултатност за своя тим във вчерашния мач с 18 точки. За последно Зас игра в Турция. 8 от 14 състезатели на гостите се подвизават в шампионата на Австрия.   

Ще успее ли България да запише нов успех пред варненската публика и да вземе реванш от Австрия за загубата в началото на сезона предстои да разберем днес от 15:00 ч. Билети за двубоя, както и за финала от 18:00 ч. между Естония и Македония можете да закупите онлайн от мрежата на ticketportal или на място от касите на Двореца на културата и спорта.

Прочетена 289 пъти Последно променена в Събота, 02 Юли 2016 13:01