Събота, 02 Юли 2016 10:16
(0 гласа)
Мирослав Живков определи следващия съперник на "лъвовете" Австрия, като труден отбор с добри изпълнители.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Мирослав Живков определи следващия съперник на "лъвовете" Австрия, като труден отбор с добри изпълнители.

Мъжкият ни национален отбор излиза за бронзовите медали срещу Австрия в Европейската лига. Късно снощи водените от Мирослав Живков волейболисти загубиха драматично от Естония с 2:3 (18:25, 25:15, 19:25, 25:14, 15:17). „Лъвовете“ изпуснаха мачбол при 15:14 в тайбрека, а преди началото на решителния гейм капитанът Велизар Чернокожев се почувства зле и напусна принудително полето.  

„Един равностоен мач, който бе спечелен само с две точки разлика. Имахме своите моменти. Единственото за което можем да съжаляваме е, че не успяхме да затворим мача, когато топката бе в нашето поле и имахме възможност за атака. Но в крайна сметка това са годините. В тези мачове се израства. Борихме се и съм сигурен, че всеки един от състезателите е дал това, което може. Но в крайна сметка това са ни възможностите и трябва точно да преценим какви са те. Съжалявам, че загубихме един мач, в който се борихме до край и шансовете не бяха на наша страна. В последния гейм излезе основен състезател какъвто е Велизар Чернокожев, но няма оправдание. Всички в отбора са равностойни. Имахме своите възможности. Анализираме това, което се случи днес (вчера б.а.)и чакаме мача за бронза“, коментира след края, пред сайта на БФВолейбол volleyball.bg, треньорът на тима Мирослав Живков.

Наставникът сподели и очакванията си за предстоящия двубой срещу Австрия за 3-о място.

„Очаква ни много труден мач. Австрия е отбор, който играе много подредено и има изпълнители, които играят в сериозни отбори в едни от най-силните първенства. Трябва да противодействаме по най-силния начин. Няма връщане назад. Подготвяме по най-добрия начин утрешния мач и това, което единствено може да ни удовлетвори като краен резултат е победата“, завърши Мирослав Живков.

Финалът Естония - Македония е днес от 18:00 ч. От 15:00 ч. България излиза срещу Австрия в мача за бронзовите медали. Билети за двете срещи можете да закупите онлайн от мрежата на ticketportal и на място от касите на Двореца на културата и спорта.

Прочетена 421 пъти Последно променена в Събота, 02 Юли 2016 10:28