Събота, 18 Юни 2016 11:08
(0 гласа)
Мартин Атанасов с поредна технична атака в мача с Албания.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Мартин Атанасов с поредна технична атака в мача с Албания.

„Не бяхме на максимални обороти днес (б.а. вчера). Аз като цяло гледах да компенсирам с повече техника, отколкото със сила. Имаме леки контузии, но ще се възстановим за важните мачове.“

Това заяви посрещачът Мартин Атанасов, за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, минути след успеха на българския национален отбор срещу Албания с 3:0 (25:19, 25:19, 25:19). Волейболистите ни се представиха много силно и спечелиха категорично за 80 минути игра.

„Беше важна тази чиста победа, да свърши по-бързо мача и да имаме повече време за възстановяване, защото ни предстои важен мач с Македония. Това е най-тежкият съперник в групата според мен. Така че се радвам, че успяхме набързо да бием с лекота“, продължи Атанасов, който изигра пореден силен двубой с националната фланелка и отбеляза 11 точки, 8 от които още в първия гейм.

„Имам малки проблеми с кръста. Срещу Дания в първия ден паднах лошо и ми се схвана врата, но лекарският щаб се погрижи, така че всичко е наред“, продължи 19-годишният състезател.

„С всеки изминал мач се обиграваме повече, качеството на играта се подобрява и се надявам да влезем в най-добра форма за финалите във Варна, където са важните мачове!“

Двубоите от финалната четворка в зала „Конгресна“ са на 1-и 2-и юли, но преди това тимът ни има още един мач от Група А – днес от 20:30 ч.б.в. срещу домакина на втората седмица от Европейската лига Македония. Югозападните ни съседи надиграха волейболистите на Мирослав Живков с 3:1 преди седмица във Варна, а сега тимът ни е амбициран за реванш. Срещата ще може да бъде гледана на живо на www.laola1.tv.

„Това е най-важният ни мач тук в Скопие. Надявам се да победим, защото ще е много важно да сме първи в групата, тъй като това е от значение за съперника, който ще ни се падне на 1/2-финал във Варна“, завърши Мартин Атанасов.

Преди последния мач срещу Македония волейболистите ни заемат второто място в групата с 11 точки. Лидери са домакините с 13. В Група В след първата седмица първи е Естония с 3 победи от 3 мача и 9 точки, пред Австрия с 6. Днес в Раквере, Естония, започва и вторият турнир, където са още отборите на Люксембург и Беларус.

Прочетена 973 пъти Последно променена в Събота, 18 Юни 2016 11:16