Понеделник, 13 Юни 2016 09:25
(0 гласа)
Капитанът на Македония Никола Гьоргиев (най-вдясно) отбеляза впечатляващите 43 точки в петгеймовата битка срещу Дания във втория мач от Група А на Европейската лига.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Капитанът на Македония Никола Гьоргиев (най-вдясно) отбеляза впечатляващите 43 точки в петгеймовата битка срещу Дания във втория мач от Група А на Европейската лига.

Българският национален отбор допусна първа загуба в Европейската лига. „Лъвовете“ паднаха от Македония с 1:3 (29:31, 25:15, 21:25, 21:25) в третия си мач от Група А, който се игра пред над 1000 зрители във варненската зала „Конгресна“. Пореден силен двубой за гостите изигра капитанът Никола Гьоргиев, който стана топреализатор с 33 точки (55% в атака). Ето и какво каза диагоналът за сайта на БФВолейбол volleyball.bg:

„Много важна победа за нас. Честно да си призная не мислех, че ще победим днес (б.а. вчера). България има страхотно поколение млади състезатели, това казах и на Пламен Константинов. Имате много добри играчи. Ние знаехме, че тъй като са млади, ако ги натиснем ще започнат да правят грешки. Успяхме да ги затрудним със сервис. Ние бяхме и психически освободени, защото спечелихме нашия най-важен мач срещу Дания. Този с България бе за първото място в групата. Взехме го, а сега ни остава да бием една Албания пред собствена публика в Скопие, за да се класираме за финалите и да дойдем пак във Варна. Знаехме, че България има много силна блокада и че играчите ви са много добре подготвени тактически, защото по-рано имахме възможност треньор да ни бъде Николай Желязков и знаем как работят българите. Във втория гейм ни падна процента в посрещане, но след това го стабилизирахме, аз отиграх някои важни топки, защитата свърши своето и победихме!“

Припомняме, че като домакин на финалите България се класира директно за заключителните битки на 1-и и 2-и юли във Варна.  

Следващата седмица сблъсъците от Европейската лига се пренасят в Скопие, където участват същите 4 тима.

Повече за България – Македония 1:3 можете да прочетете тук.

Прочетена 270 пъти