Сряда, 08 Юни 2016 13:27
(0 гласа)
Пламен Шекерджиев (най в дясно) е уверен във възможностите на нашия тим.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Пламен Шекерджиев (най в дясно) е уверен във възможностите на нашия тим. Снимка: FIVB.org

Българският национален отбор по волейбол за младежи до 20 години ще играе срещу световния шампион Полша още в груповата фаза на Евроволей 2016. Това стана ясно след тегления вчера жребий в София. Останалите сигурни съперници на младите „лъвове“ са Франция и Словения.

Към тези 4 тима ще се присъединят и първите два от квалификацията във Валядолид в началото на месец юли, където домакина Испания ще играе срещу Германия, Украйна и Румъния.

През миналата година селекцията на Полша до 19 години спечели последователно Европейското първенство в Турция, Европейския олимпийски фестивал в Грузия и Световното първенство в Аржентина. На финала в Тбилиси поляците победиха именно родните волейболисти с 3:0.  

polska

(България игра срещу Полша и в груповата фаза на Световното първенство миналото лято, като тогава загуби с 1:3.)

„Не се знае Полша след техния златен требъл през миналата година дали ще дойдат със същия състав. Това е отбор, който може да дойде с много състави. Иначе групата е много добра и мисля, че ще се справим“, коментира след жребия един от основните състезатели в нашия тим Пламен Шекерджиев. Посрещачът сподели и мнението си за новия треньор на тима – легендата и бивш капитан на мъжкия национален отбор Владимир Николов.

„Това е страхотно за всички, защото това е един играч, който е бил в много големи отбори с големи играчи и е печелил възможно най-високите турнири в света. Към този момент имаме още какво да тренираме, но мисля, че за 4 месеца ще успеем да се подготвим и ще се справим.“ Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 2-и до 10-и септември в Пловдив и Варна. България ще изиграе всичките си срещи в зала Колодрума в града под тепетата.

На въпроса, какво можем да очакваме от тима Шекерджиев уверено заяви:

„Естествено, влизане в четворката и спечелване на Европейското първенство!“

В Група 2 във Варна жребият събра Русия, Италия, Сърбия, Турция и първите два тима от квалификацията в Беларус.

Прочетена 1130 пъти Последно променена в Сряда, 08 Юни 2016 13:36