Сряда, 08 Юни 2016 11:47
(0 гласа)
Волейболистките с първа тренировка в Чехия
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националките по волейбол направиха първата си тренировка в Чехия, където в град Оломоуц от петък до неделя е вторият турнир от световното Гран При. Съпернички на нашите са отборите на Доминиканска република, Чехия и Канада, а българките са лидерки в класирането с три победи от мачовете в Аржентина.

Отборът потегли в понеделник сутринта от град Тукуман и пътува общо 30 часа през Буенос Айрес, Франкфурт и Виена до Оломоуц, където стигна във вторник вечерта. В австрийската столица тимът се качи на нормален чешки автобус, който се стори на нашите като „извънземен”. Чувството бе такова, защото в Тукуман момичетата се возеха на ретро возило, което създаваше усещането, че всеки момент ще се разпадне, от тавана капеше вода при дъжд, шофьорът едва включваше скоростите, а друсането бе невъобразимо.

На европейска земя всичко вече е коренно различно, дори и времето е топло за разлика от Тукуман, където бе много студено, а в залата темпeратурата не надвишаваше 10 градуса и дори състезателките на терена си топлеха ръцете с дъха от устата.

20160607 202035

До Оломоуц автобусът с волейболистките пътува по-дълго – около 4 часа, защото на две места имаше катастрофи, които провокираха километрични задръствания, а и полицията бе блокирала пътища. Като пристигнаха в града вече всичко бе перфектно. Половин час след изтощителното пътуване треньорът Иван Сеферинов изведе тима на лека тренировка за раздвижване в официалната зала. Мачовете ще се играят в спортното съоръжение на един от местните университети, където условията са също така „извънземни” в сравнение със залата в Токуман. 

Прочетена 355 пъти Последно променена в Сряда, 08 Юни 2016 11:56