Четвъртък, 31 Март 2016 12:55
Кметът на Монтана Златко Живков (в ляво) заедно със селекционерът Пламен Константинов и шефът на ВК Монтана Стоян Костов (най в дясно)
Кметът на Монтана Златко Живков (в ляво) заедно със селекционерът Пламен Константинов и шефът на ВК Монтана Стоян Костов (най в дясно)

„Монтана“ се класира на исторически първи финал в Суперлигата при мъжете, а след последните изяви на мъжкия отбор, волейболът се радва на все по-голяма популярност сред местната общественост. Домакинството на волейболистите на Монтана в петия решителен мач от полуфиналните плейофи в Суперлигата, в което те надиграха „Арда“ (Кърджали) с 3:2 гейма изпълни до край местната зала „Младост“.

Над 1000 ентусиазирани фенове бяха по трибуните, като подкрепяха играчите по пътя към класиране на финал. Създадена бе атмосфера, която не е имало до сега дори на при успехите на  баскетболистките на Монтана. На трибуните както винаги бе и кмета на Монтана Златко Живков, който се слави като един от най-спортните кметова у нас. Еуфорията от достигането до финалната битка за титлата и екзалтираните фенове наоколо накара градоначалника да изригне:

„Не съм виждал толкова публика в залата. Наблюдавам спорт от много години, но дори и шампионската титла в баскетбола не успя да напълни залата с фенове, както сега във волейболния мач. Достигнахме до исторически финал в Суперигата. Ще спорим за титлата за първи път в седемдесет годишната ни история. Това е страхотно. Но дори и да не успеем, пак ще завършим с бронзови медали“, коментира Златко Живков.