Неделя, 02 Октомври 2016 11:20
Пламен Константинов и "Локомотив" (Новосибирск) с втора победа в Русия

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България  Пламен Константинов и воденият от него Локомотив (Новосибирск) записаха втора поредна победа в Суперлигата на Русия. Волейболистите на Константинов победиха Динамо-ЛО (Ленинградска област) с 3:0 (25:22, 25:21, 25:19) в мач от втория кръг на първенството.

 

Така Локомотив (Новосибирск) е на второ място във временното класиране с 2 победи от 2 мача и 6 точки. Същият актив от 6 точки има и шампионът Зенит (Казан), който е водач в таблицата с две чисти победи, докато Локомотив има един загубен гейм. В следващия кръг на Суперлигата волейболистите от Новосибирск гостуват на Енисей (Красноярск). Срещата е на 3 октомври (понеделник) от 15:00 часа българско време.

 

Реализатор за Локомотив стана капитанът Лукаш Дивис  с 14 точки (2 блока, 85% ефективност в атака и 23% перфектно посрещане). Сергей Савин добави 13 точки за успеха (1 блок, 1 ас, 58% ефективност в атака и 22% перфектно посрещане) За тима на Динамо-ЛО Антон Ботин завърши с 13 точки. 

 

"Играчите на съперника бяха по-нервни от обичайното. Мисля, че в Красноярск играха по-спокойно, а тук бяха притеснени. Не се получи всичко в играта на Динамо-Ло, но това е силен отбор и погледната сериозно мисля, че ще бъде много трудно срещу тях в бъдеще. Разликата в опита бе голяма и бе в наша полза, особено в ключовите моменти от първите два гейма, когато играта бе равностойна. Много се радвам, че големият волейбол се завръща в Санкт Петербург. Щастлив съм и, че спечелихме, а също така се радвам да видя Олег Согрин като треньор. Прекарахме с него прекрасен сезон в Сургут", коментира Пламен Константинов след мача.