Сряда, 30 Март 2016 20:39
"Монтана" на финал в Суперлигата след поредна драма срещу "Арда"

„Монтана“ надигра като домакин „Арда“ (Кърджали) с 3:2 (22:25, 25:22, 23:25, 25:21, 15:13 ) в петия решителен мач между двата тима от полуфиналните плейофи в Суперлигата.

Така волейболистите на Петър Шопов се класираха за финал в първенството, като отбелязаха първо историческо достигане до спора за шампионската титла в  своята история. На финала монтанчани ще срещнат „Добруджа 07“ (Добрич) който пък отстрани на полуфиналите първенеца от редовния сезон „Нефтохимик 2010“ (Бургас) с 3:1 победи. 

„Арда“ отпада от борбата, като завършва на шесто място в крайното класиране на шампионата, което е позицията от подреждането в редовния сезон.

Над 1000 зрители изпълниха монтанската зала „Младост“, като за първи път в града залата бе със запълнен капацитет на волейболен мач, а публиката стана седмият играч на своите.

Двата тима сътвориха страхотен двубой, изпълнен с много борба и невероятни обрати.  Големият залог си каза думата и от двете стани имаше много непредизвикани грешки и нервно напрежение. Невероятен развой имаше в третият гейм, в който гостите поведоха с 21:13, но изтърваха преднина от осем точки! Домакините направиха невероятен до обрат до равенство 22:22 и имаха възможност да продължат с нова точка, но не успяха да отиграят в атака. Това сложи край на големия възход и кърджалийци успяха да затворят гейма в своя полза.

В четвъртата част обаче настъпи нов възход за домакините, като свежест в играта им внесе влизането на опитният Коце Стойков. Монтанчани заиграха с по-голяма увереност и поддържаха аванс до край, като спечелиха гейма, а с това изравниха и резултата 2:2 гейма.

Драмата бе пълна в тайрека, в който домакините поведоха с 9:3, но загубиха голямото си предимство. Волейболистите на Кърджали успяха да стопят пасива си и изравниха при 13:13. В този важен момент Златко Кьосев показа изключителен характер, като се нагърби с отиграването на трудна топка и донесе точка за своите. Финалният акорд пък бе сложен от Спас Байрев, който сгреши сервиса и подари най-важната точка на своите съперници.

logo2015