Вторник, 30 Май 2017 15:28
(0 гласа)
Иван Сеферинов:  България и Турция ще се борят с най-опитните си състави
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Селекционерът на България Иван Сеферинов определи състава от 14 волейболистки за предстоящата Световна квалификация в София, която стартира от утре, 31 май в зала "Христо Ботев".
 
Иван Сеферинов подчерта, че основната борба за единствената квотата за Световното ще бъде между България и Турция, като предстоящата битка на 3 юни ще бъде много тежка. Ето още какво каза селекционерът пред официалния сайт на БФволейбол volleyball.bg ден преди старта на турнира: 
 
"Страши Филипова е в състава, но ще играе минимално в геймовете и мачове. По принцип не е възстановена още. Целта е да влезе във форма колкото се може по-бързо, така че се опитваме Страши да преодолее бариерата - психилогическата за да може да се чувства равноправна състезателка в националния отбор".
 
"Ева Янева е универсална състезателка и може да играе и като посрещач, и като диагонал, това е ценно.  Аз съм благодарен на нея и на Мария Филипова за помоща, която двете ни оказват за тази квалификация". 
 
"По отношение на състава, който ще играе, ще направя така, че в първите три мача да се опитам да дам възможност на повечето състезателки да играят за да запазя свеж основния състав за 3 юни, събота, когато е мача с Турция. Волейболистките на Турция ще са ни главния съперник и мога да кажа, че също като нас са повикали най-опитните си си състезателки. Няма да бъде никак лесна битката между България Турция, очаква ни тежък сблъсък. Надявам се ние де бъдем победител пред родна публика".
Прочетена 433 пъти Последно променена в Вторник, 30 Май 2017 15:56