Петък, 04 Юли 2014 14:44
(0 гласа)
Пет промени в състава на България за мачовете с Русия
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Отборът на България излиза с пет промени в състава за последните два мача от Световната лига с Русия в зала „Арена Армеец“. Временният треньор Найден Найденов, който ще води отбора в тези две срещи след оставката на Камило Плачи, обяви състава: диагонали - Цветан Соколов и Венелин Кадънков, разпределители - Георги Братоев и Добромир Димитров, центрове - Иван Латунов, Красимир Георгиев и Венцислав Трифонов, посрещачи - Валентин Братоев, Николай Пенчев, Златан Йорданов и Симеон Александров, либеро Мартин Божилов. Поради необходимост от лечение отпаднаха Виктор Йосифов, Тодор Скримов и Николай Николов, а по решение на Найденов е дадена почивка на  Тодор Алексиев и либерото Теодор Салпаров. Мачовете са в събота и неделя от 20 часа.

Найден Найденов: Има промени в състава, в които се дава шанс на млади момчета да придобият самочувствие и да играят срещу най-силния отбор. Проведохме няколко разговора с отбора, надявам се тези, които ще играят, да покажат по-голямо желание. Важно е някои от момчетата да си починат и да възстановят своето психическо равновесие. Казах на момчетата, че ако не сме единни, нищо не може да се постигне. Те трябва да го разберат.

Андрей Воронков, треньорът на Русия: В началото на турнира нашата цел бе основните състезатели да си починат. Дебютантите натрупаха опит, но не се представиха на ниво и отново ще играем с титулярите. България не започна добре тази година, както миналата, но въпреки това е един от най-добрите отбори в света. Тези, които ще играят, ще дадат 100 процента от себе си и от от там ще дойдат трудностите в мача за нас.

Капитанът в тези мачове Цветан Соколов: Очакваме да станат хубави мачове заради хората и ние да се забавляваме. А не както както преди гледахме максимума и като не се получаваше се стигаше до срив. Тези мачове са различни и няма какво да губим.

Сергей Макаров, капитан на Русия: Пристигнахме в добро състояние, всички се чувстваме добре и сме дошли за две победи. Но да не забравяме, че България играе пред собствена публика и затова се настройваме за труден мач.

Прочетена 750 пъти