Понеделник, 12 Септември 2016 14:00
(0 гласа)
Мненията след финала на Евроволей 2016
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Полша триумфира със златните медали на Евроволей 2016 за младежи под 20 години, което се проведе в Пловдив и Варна. На финала поляците надиграха Украйна с 3:1 (29:27, 25:21, 21:25, 25:12) и след 20 години отново се изкачиха на европейския връх при тази възраст.

„Много съм щастлив. Това беше чудесен турнир. Ние не започнахме много добре в шампионата, но постепенно намерихме ритъма си и го запазихме до края. От 1996г. не сме ставали европейски шампион в тази възрастова група. Поздравявам момчетата“, заяви след срещата селекционерът на Полша Себастиан Павлик. 

„Беше изключително труден мач, защото Украйна сервираше много добре. Ние показахме кой е най-добрият отбор на турнира в последния гейм. Надявам се да спечелим и Световното първенство следващата година. Не очаквахме отбори като България и Украйна да играят толкова добре, но това не беше достатъчно те да ни победят“, допълни капитанът на тима Якуб Кохановски.

В лагера на Украйна бяха разочаровани от загубата, но в същото време и изключително доволни от цялостното представяне на тима. Украинците се класираха за шампионата след допълнителна квалификация във Валядолид в началото на лятото, а по време на мачовете от Евроволей 2016 изненадаха всички със силните си игри. Единственият отбор, който успя да победи играчите на селекционера Микола Пасажин бе Полша – в груповата фаза с 3:0 и в битката за златото с 3:1. Най-впечатляващ бе обрата, който направи Украйна на 1/2-финала срещу Италия, когато губеше с 8:13 в тайбрека, но след 6 поредни бомби от сервис на избрания за Най-полезен играч на турнира Олег Плотниский, украинците успяха да приключат двубоя в своя полза след 15:13.

„Загубихме, защото бяхме доста изморени и не издържахме. Да си вицешампион не е никак лошо. Това е голямо постижение за нас“, коментира след мача играчът на Украйна Хеорхий Клепко.

„Въпреки загубата имам само положителни мисли. За играта – играхме добре в първите три гейма, но не и в последния. Атаката ни не работеше достатъчно добре. Това е исторически медал за украинския волейбол. Никога не сме печелили медал от голямо първенство. Надявам се Украйна и семейството на украинския волейбол да го оцени“, допълни селекционерът на тима Микола Пасажин.

Прочетена 309 пъти Последно променена в Понеделник, 12 Септември 2016 14:07