Петък, 17 Юни 2016 21:26
(0 гласа)
Националите изиграха отлично двубоя с Албания, за спечелят нови три точки в Европейската лига.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Националите изиграха отлично двубоя с Албания, за спечелят нови три точки в Европейската лига.

Българският национален отбор победи Албания с 3:0 (25:19, 25:19, 25:19) във втория си мач от Европейската лига в Скопие. Двубоят се игра във „VIP Арена“ към спортния комплекс „Борис Трайковски“, а „лъвовете“ контролираха случващото се на полето през цялото време и записаха 4-и успех от 5 срещи в тазгодишното издание на турнира.

Топреализатор стана Спас Байрев със 17 точки (59% в атака). За диагонала това бе първи мач като титуляр, а дебют в стартовата шестица направи и централният блокировач Георги Чалъков, който завърши с 11 точки (3 блока, 80% в атака). Със същия актив приключи и Мартин Атанасов, а 8 добави другият посрещач Златан Йорданов. За Албания най-резултатен с 11 точки беше Газменд Хюсай.

Статистика от България - Албания 3:0 можете да видите тук.

Така преди изиграването на втория мач от програмата днес между домакина Македония и Дания, волейболистите на Мирослав Живков се изкачиха на първото място с 11 точки. Македонците вече подпечатаха класирането си за финалната четворка във Варна, след като в първия ден надиграха Албания с 3:2. Успехът бе 4-и за югозападните ни съседи и им гарантира ново пътуване до зала „Конгресна“ във Варна за заключителните сблъсъци от Европейската лига на 1-и и 2-и юли.

Фотогалерия от България - Албания 3:0 можете да разгледате тук.

В събота България и Македония излизат един срещу друг в директен спор за първата позиция в тази Група А. Двубоят е от 20:30 ч.б.в. и ще бъде излъчван на живо на www.laola1.tv.

Стартов състав – разпределител Добромир Димитров, посрещачи Мартин Атанасов и Златан Йорданов, центрове Красимир Георгиев и Георги Чалъков, диагонал Спас Байрев, либеро Петър Каракашев.

003315 102

(Волейболистите ни преди началото на двубоя.)

Първи гейм – Началото на мача бе белязано от контузия на албанския разпределител Герт Лиша, която стъпи накриво и изкълчи десния си глезен. Състезателят веднага бе изнесен на ръце от своите съотборници, а на негово място се появи Адриатик Каштази. „Лъвовете“ първи натрупаха разлика от 3 точки при 17:14. Основен реализатор за тима ни в тези минути бе Мартин Атанасов, който със завидна лекота натрупа актив от 8 точки в първия гейм (67% в атака). Посрещачът направи 2 блокади, а в края на частта заби и ас за 24:18. Диагоналът Спас Байрев, за който това бе първи мач като титуляр в Европейската лига, стартира със 7 точки, от които един блок. Единственият проблем на „трикольорите“ бяха допуснатите 9 грешки, като повечето дойдоха при изпълнение на сервис.    

003315 103

(Мартин Атанасов с атака през центъра.)

Втори гейм – Във втората част Албания на няколко пъти спря атаката на нашите и се откъсна с 3 точки при 17:14. При този резултат започна обратът в геймa. На сервис за тима ни застана разпределителят Добромир Димитров, а благодарение на добрия начален удар, подредената блокада и топките в аут от нападателите на Албания, играчите на Мирослав Живков направиха серия от 7 поредни точки, за да поведат с 21:17. До края „трикольорите“ показаха ефективност в атака и спечелиха частта с 25:19.

003315 111

(Успехът над Албания е 4-и за националите в Европейската лига.)

Трети гейм – Волейболистите ни започнаха силно третия гейм и натрупаха преднина от 4 точки при първото техническо прекъсване – 8:4. Две успешни атаки на Спас Байрев и една през центъра на Георги Чалъков направиха аванса на „лъвовете“ 5 точки – 11:6. Разликата се запази и до втората задължителна пауза – 16:11. „Трикольорите“ затвърдиха доброто си представяне и във финалните минути, за да приключат частта с 25:19.

Прочетена 264 пъти Последно променена в Събота, 18 Юни 2016 11:39