Неделя, 12 Юни 2016 09:15
(0 гласа)
Николай Къртев и Велизар Чернокожев са изградили висока двойна блокада срещу нападателя на Албания.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Николай Къртев и Велизар Чернокожев са изградили висока двойна блокада срещу нападателя на Албания.

Българският национален отбор победи Албания с 3:0 (25:17, 25:17, 25:15) във втория си мач от Европейската лига, който се игра пред над 1000 зрители във варненската зала „Конгресна“. „Лъвовете“ контролираха двубоя от самото начало, като единствено до първото техническо прекъсване в третия гейм гостите имаха леко предимство и успяха да се откъснат с 4 точки. Това по никакъв начин не притесни „трикольорите“, които отново вдигнаха оборотите и спечелиха още по-категорично тази част.

Ето и какво каза след края пред сайта на БФВолейбол volleyball.bg централният блокировач Николай Къртев, който завърши мача с 6 точки (75% в атака, 2 блокади):

„Нивото на мача не беше много високо и ни бе малко трудно да се концентрираме, но успяхме и не допуснахме да се случи изненадата в турнира. Доволни сме, че успяхме да ги победим в три гейма. Това е най-важното. И вече гледаме напред към следващия мач. Всичко е супер тук в залата. Феновете са перфектни и просто имаме прекрасни условия да играем. Македония е може би най-стойностният отбор от трите ни съперника тук. Миналата година играха финал в Европейската лига. Имат много опитни играчи, но мисля, че този сезон имат някакви кадрови проблеми. Ще се опитаме да ги победим.“

В неделя от 18:00 часа е последният мач от тази Група А срещу Македония. Двубоят се явява директен спор за първото място. Преди него и двата тима са с актив от 5 точки.  

Повече за България – Албания 3:0 можете да прочетете тук. 

Прочетена 272 пъти Последно променена в Неделя, 12 Юни 2016 01:17