Неделя, 12 Юни 2016 09:09
(0 гласа)
Мирослав Живков заяви, че тимът израства във всеки един двубой.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Мирослав Живков заяви, че тимът израства във всеки един двубой.

Българският национален отбор победи Албания с 3:0 (25:17, 25:17, 25:15) във втория си мач от Европейската лига, който се игра пред над 1000 зрители във варненската зала „Конгресна“. „Лъвовете“ контролираха двубоя от самото начало, като единствено до първото техническо прекъсване в третия гейм гостите имаха леко предимство и успяха да се откъснат с 4 точки. Това по никакъв начин не притесни „трикольорите“, които отново вдигнаха оборотите и спечелиха още по-категорично тази част.

Ето и какво каза след края пред сайта на БФВолейбол volleyball.bg треньорът на нашия тим Мирослав Живков:

„Искам да поздравя играчите от нашия отбор. Проявиха необходимата мобилизация. Излязоха със сериозно уважение към противника. Въпреки малкото нервни моменти показаха зрялост. Успяхме да изпробваме различни варианти. Сега ни предстои да анализираме този мач и мислим за следващия. В такива моменти като началото на третия гейм отборът израства. Това са необходими неща за всеки един млад тим. Да свиква да се бори и да продължава да трупа самочувствие в такива моменти. Дори да се случи да загуби, когато се бори, за мен това е градивно. В крайна сметка ще се опитаме да извлечем полза от всяка една ситуация.“

В неделя от 18:00 часа е последният мач от тази Група А срещу Македония. Двубоят се явява директен спор за първото място. Преди него и двата тима са с актив от по 5 точки.  

Повече за двубоя България - Албания 3:0 можете да прочетете тук.

Прочетена 244 пъти Последно променена в Неделя, 12 Юни 2016 01:17