Петък, 10 Юни 2016 03:27
(0 гласа)
Иван Сеферинов за мачовете в Чехия: Не правим сметки, всеки мач играем за победа
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

„Не правим никакви сметки и ще гоним победи във всеки мач и няма да избираме съперници”, заяви треньорът на волейболистките Иван Сеферинов преди първия двубой от втория турнир на световното Гран при в чешкия град Оломоуц, който е днес от 16:10 часа българско време.

Както и в аржентинския Тукуман преди седмица (3:2 за българките) отново първият съперник на нашите е отборът на Доминиканска република, който е сред потенциалните съперници на българките и на финалите във Варна. Според регламента в „Двореца на спорта” домакините ще бъдат поставени като №1 и срещнат в единия полуфинал четвъртия отбор – тоест последният, класирал се след общото подреждане на осемте отбора от двете групи.

С по три победи след първата фаза са отборите на България и Пуерто рико, по две имат полякините и доминиканките, които са съответно трети и четвърти. Прогнозата е тези 4 състава да играят и във Варна.

20160609 110843

Отборът ни се връща от Оломоуц на 13-ти с полет от Виена и заминава за морето на следващия ден. За турнира там ще бъдат картотекирани 14 състезателки, колкото позволяват правилата, но ще се готвят 17 момичета. Треньорът се надява сред тях да бъде и друг ас на отбора – Елица Василева. Тя претърпя операция преди месец, но вече започна тренировки и според Сеферинов ако състоянието й позволява, ще се надява да помогне, но няма да се рискува нова травма, ако не е напълно готова.

Прочетена 280 пъти Последно променена в Петък, 10 Юни 2016 03:57