Вторник, 07 Юни 2016 11:50
(0 гласа)
Снимка: Костадин Андонов
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Снимка: Костадин Андонов

Станаха ясни част от съперниците на националния отбор по волейбол за младежи до 20 години за Европейското първенство 2016, което ще се проведе в Пловдив и Варна.

В предварителна група 1 младите "лъвове" са заедно със Словения, Полша, Франция и първите два от  квалификационна група Н. Мачовете от нея ще се проведат в Испания, като за първите две места ще се борят домакините, Румъния, Германия и Украйна.

Европейското първенство е от 2 до 10 септември, а младите ни национали, водени от селекционера Владимир Николов ще играят своите мачове в Пловдив.

В другата група 2, която е във Варна са тимовете на Русия, Турция, Сърбия, Италия и първите два от квалификационна група Е. Турнирът е в Беларус, като в него участват домакините, Дания, Чехия и Словакия.

Това отреди днешният жреий за Евроволей 2016, който бе изтеглен в София. Ръката на бившия ни национал и сегашен директор на НВЛ Евгени Иванов определи разпределението на тимовете в двете групи, а шеф на журито бе вицепрезидентът на ЦЕВ Бану Джан Шурман.

Фотогалерия от жребия можете да разгледате тук.

Разпределение на отборите:

Група 1  - Пловдив

България

Словения

Полша

Франция

Победител група Н – от Испания

Втори от група Н

Група 2 – Варна

Русия

Турция

Сърбия

Италия

Победител от група Е

Втори от група Е

Прочетена 358 пъти Последно променена в Вторник, 07 Юни 2016 13:09