Петък, 01 Април 2016 11:55
(0 гласа)
Девойките до 19 години започват битките си към Евроволей 2016
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор за девойки до 19 години започва днес, 1 април (петък) участието си в европейската квалификация, на която домакин ще бъде столичната зала „Христо Ботев“. Нашите момичета са група Е заедно с Норвегия, Финландия и Естония. Първият двубой на младите волейболистки е тази вечер от 19:00 ч. срещу Норвегия. В 16:30 ч. на полето ще излязат и другите два тима Финландия и Естония.

Вчера стана ясен и съставът, от 12 състезателки, на който ще разчита селекционерът Димо Тонев. Избраничките на селекционера виж тук.

Припомняме, че като част от подготовката си за двубоите родните националки изиграха три контроли с Румъния. Младите „лъвици“ спечелиха първите две със съответно 3:1 и 3:2, и загубиха третата с 1:3. В четвъртък румънките започнаха отлично в своята квалификационна група А във Върнячка Баня (Сърбия). Северните ни съседки надиграха Гърция с 3:0, а голямата изненада поднесе Беларус, който победи домакина Сърбия с 3:1.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 27-и август до 4-и септември в Унгария и Словакия, което означава, че тези две страни се класират директно за надпреварата. Към тях ще се присъединят директно и победителите в седемте квалификационни групи, които ще завършат в неделя. Последните три места за шампионата ще бъдат разпределени в 3-ия финален квалификационен кръг от 7-и до 10-и юли. 

 

Ето и разпределението на отборите в седемте групи от втория квалификационен кръг:

 

Група А (Сърбия) - Румъния, Гърция, Сърбия, Беларус

 

Група В (Хърватия) -  Швеция, Хърватия, Турция, Испания

 

Група С (Италия) - Португалия, Германия, Италия, Холандия

 

Група D (Русия) - Полша, Украйна, Русия, Швейцария

 

Група E (България)България, Естония, Финландия, Норвегия

 

Група F (Латвия) - Франция, Словения, Латвия, Азербайджан

 

Група G (Дания) - Белгия, Австрия, Дания, Чехия

 

Прочетена 271 пъти Последно променена в Петък, 01 Април 2016 13:17