Неделя, 27 Март 2016 17:16
(0 гласа)
Волейболистките на България отстъпиха на Румъния в третата контрола
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Волейболистките на България отстъпиха на Румъния в третата контрола

Националният отбор по волейбол на България за девойки старша възраст (до 19 години) отстъпи на Румъния с 1:3 (20:25, 25:23, 19:25, 23:25) в третата контролна среща между двата тима, която се проведе в столичната зала „Христо Ботев“.

Все пак в последвалия допълнителен гейм, под формата на тайбрек, родните националки се реваншираха частично, като спечелиха с 15:13, след страхотен обрат. Нашите момичета изоставаха с 8:12, но стопиха пасива си. В герой на гейма се превърна разпределителката Гергана Георгиева, която допринесе за последните три точки. При 13:12 в поза на румънките Гери застана на крайната линия и начаният й удар затрудни максимално съперничките, като нашите изравниха с успешна блокада. Следващите два сервиса бяха неспасяеми, като тя отбеляза два последователни аса и донесе победата в тайбрека за България.

В този мач селекционерът Димо Тонев даде почивка на някои състезателки, които играха повече в първите две срещи. Същевременно селекционерът даде шанс за изява на всички волейболистки в разширения съставна националния отбор, като ги видя в действие.

Така младите ни волейболистки завършиха контролите срещу Румъния с общ резултат 2:1 победи, след като в петък и събота надделяха над съперничките с 3:1 и 3:2 гейма. Двубоите бяха проверки за нашите преди старта на европейската квалификация, която ще бъде в зала „Христо Ботев“ следващата седмица (1-3 април). Родните националки са в Група Е заедно с Дания, Финландия и Естония, като само първенецът се класира за Европейското първенство 2016.

Прочетена 504 пъти Последно променена в Неделя, 27 Март 2016 17:36