Петък, 08 Април 2016 12:00
"Марица" спечели и двата си мача срещу ЦСКА през редовния сезон без да загуби гейм.
"Марица" спечели и двата си мача срещу ЦСКА през редовния сезон без да загуби гейм. Снимка: www.volleymaritza.bg

Време е за 1/2-финални плейофи в женската национална волейболна лига „Демакс +”! Четирите най-добри отбора през този сезон достигнаха до финалната четворка и от днес ще се впуснат в решителни битки за титлата. Шампионът „Марица“ (Пловдив) ще има задачата да се справи с ЦСКА (София), а „Левски“ (София) ще срещне „Казанлък Волей”, като и двата мача ще се изиграят днес. Първо от 17:00 ч. в столичната зала „Христо Ботев“ „сините” излизат срещу „розите“ от Казанлък, а от 18:00 ч. отново в София, но в зала „Васил Симов”, ЦСКА приема „жълтите” шампионки от Пловдив, като двубоят ще бъде излъчван на живо по БНТ.

Преди 1/2-финалните плейофи, в които се играе до 2 победи от 3 мача, отборите имаха пауза от почти един месец заради подготовката на българския национален отбор за девойки до 19 години за  европейската квалификация в София. „Марица” използва този период, за да направи подготвително турне в Турция. В южната ни съседка „жълтите” изиграха 4 контроли срещу местни отбори от първа и втора дивизия.

„Контролите, които изиграхме в Турция, бяха една много добра подготовка за предстоящите плейофи. Това беше самата идея”, коментира преди дни за клубния сайт на „Марица” старши треньорът на тима Иван Петков.

През редовния сезон  „жълтите” завършиха на първо място, следвани от „Левски”, „Казанлък Волей” и ЦСКА.  

В двата мача срещу „червените” до тук през кампанията волейболистките на Иван Петков не загубиха нито един гейм. „Сините” също записаха две убедителни победи с по 3:0 срещу състезателките от Казанлък.

Способни ли са „Казанлък Волей” и ЦСКА да вземат реванш за тези загуби или „Марица” и „Левски” ще продължат походите си към титлата, предстои да разберем.