Вторник, 05 Май 2015 19:06
„Левски“ изненада „Марица“ и вкара финала в трети решителен мач

„Левски“ (София) победи „Марица“ (Пловдив) с 3:0 (25:20, 26:24, 25:17) във втората среща от финалния плейоф при жените, който се игра в спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“. Пореден силен мач за „сините“ през този сезон изигра Мирослава Паскова, която стана топреализатор с 18 точки и бе с главна заслуга за така важния успех. От другата страна на мрежата домакините сякаш не можаха да издържат на напрежението и допуснаха много непредизвикани грешки, които ги лишиха от триумф с шампионската титла пред собствена публика. С тази победа момичетата на Радослав Бакърджиев изравниха общия резултат в серията (1-1 победи) и вкараха плейофа в решителен 3-и мач, който ще се изиграе на 8-и май от 17:30 ч. в Спортен център Люлин (бившата зала „Сиконко“). Победителят в този последен сблъсък ще се окичи със зланите медали в женското първенство през този сезон.

„Левски“ започна ударно срещата и поведе с 6 точки при първото техническо прекъсване (8:2). В основата на страхотния старт за „сините“ бе добре насоченият сервис, който проби посрещането на домакините. Момичетата на Радослав Бакърджиев продължиха да бъдат максимално концентрирани и авансът им набъбна на 8 точки при втората задължителна пауза - 16:8. До края „жълтите“ се опитаха да се върнат в гейма, но гостите грабнаха първата част с 25:20.

В началото на втория гейм „Марица“ стабилизира своето представяне и поведе с 2 точки при второто техническо прекъсване. Гостите успяха да обърнат резултата и взеха аванс при 22:20, но въпреки това момичетата на Иван Петков първи стигнаха до геймбол при 24:23. Радослав Бакърджиев веднага поиска прекъсване, а в следващите три разигравания разпределителката Петя Баракова реши да гласува доверие на Мирослава Паскова и определено не сбърка. Основната нападателка на „сините“ завърши със самочувствие трите точки и „Левски“ поведе с 2:0 след 26:24 във втория гейм!  

Гостите продължиха да доминират в третата част и още в началото взеха преднина от 5 точки при 9:4. „Жълтите“ опитаха да се върнат в мача и намалиха изоставането си само на 2 точки при второто прекъсване (14:16), но в минутите до края непредизвиканите грешки в тяхната игра отново взеха превез и „Левски“ без особени проблеми затвори мача с категоричното 3:0 след 25:17 в тази част.