Събота, 02 Май 2015 20:03
Р. Бакърджиев и И. Петков след „Левски“-„Марица“ 1:3

„Марица“ (Пловдив) спечели с 3:1 (30:28, 23:25, 19:25, 21:25 ) първия мач от финалната серия в женското първенство срещу „Левски“ (София), който се игра в столичната зала Спортен център „Люлин“ (бившата зала „Сиконко“). Гостите загубиха първия гейм с 28:30, но успяха да направят пълен обрат и се приближиха на победа от триумф с титлата в шампионата.

„Не можахме да корегираме колебанията при посрещане на начален удар, които имаме. Не можахме да им се противопоставим при атаките, когато целеха нашата лошо изградена блокада. Успяха да ни надиграят. Надявам се да успеем да корегираме това за следващия двубой.  Може би в дешната среща имаше и малко повече напрежение. Опитахме се да рискуваме повече на сервис, но за съжаление не се получи. Излизаме за победа в следващия мач и дай Боже да се върнем отново в тази зала след няколко дни“, коментира след срещата пред БНТ старши-треньорът на „Левски“ Радослав Бакърджиев.

„ Започнахме колебливо, но това е нормално. Все пак е финал. Двата най-добри отбора, които са по-равностойни и конкуренцията е голяма. Добрият блок и сервис, както и отборен дух, който преобладава в нашия отбор през последните няколко месеца, ни помогнаха. Да не забравяме, че има още един мач и нищо не е свършило. Битката продължава. При всички положения психическа умора има, особено след скорошното участие за Купата. А и това че всеки ден сме заедно от август няма как и да не тежи, много работа хвърляме всекидневно и може би леко си омръзваме. Само Господ знае дали ще успеем за титлата. Дано бъде с нас и да ни помогне“, сподели пък наставникът на „Марица“ Иван Петков.

Следващият сблъсък от финалния плейоф между двата отбора е на 5-и май от 17:30 ч. в спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“. При нов успех пред собствена публика момичетата на Иван Петков ще запишат златен дубъл, след като по-рано през сезона надиграха „Левски“ с 3:2 във финала за Купа България.