Понеделник, 02 Ноември 2015 11:06
Волейболистките на Левски започнаха с победа в първенството за девойки старша възраст
Волейболистките на Левски започнаха с победа в първенството за девойки старша възраст

В Шумен и Добрич се изиграха есенните турнири от Четвърта група

Отборите на Левски (София) и Звезди 94 (София) започнаха с чисти победи в Първа група на държавното първенство по волейбол на България за девойки старша възраст (до 19 години).

Първа група обхваща клубовете от София, като за първи път в историята в нея се премести и Марица (Пловдив), като така се повишава нивото на потока и ще се играят по-оспорвани мачове.

В първия кръг на шампионата Левски победи лесно Хектор (София) с 3:0 (25:10, 25:13, 25:16) в столичната зала Сиконко. Тимът на Звезди 94 пък се наложи като гост над Локомотив 1929 Нидо (София) също с 3:0 (25:10, 25:22, 25:16).

Двубоят Марица (Пловдив)– Славия (София) бе отложен, поради провеждането на Суперкупа при жените днес в Стара Загора. Отборът на ЦСКА (София) пък почива в първия кръг поради нечетен брой състави и ротация и ще започне своите мачове от ввтория ккръг на първенството.

В регион Добруджа стартираха двубоите от четвърта група. Тя обхваща тимовете от Североизточна България, като е разделена в две подгрупи съответно 4А и 4Б, в които се играе на турнирен принцип. Регламентът предвижда след изиграването на есенен и пролетен турнир да се направи финална четворка с първите два тима от всяка група. Първенецът от нея получава директна квота за финалите.

Есенният турнир на 4А подгрупа бе в зала Младост в Шумен, като в него участваха домакините от ЙЕБ, Перун (Варна) и  Белослав (Варна). Волейболистките от Шумен бяха едноличен лидер и взеха две победи над съперниците.

Резултати:

ЙЕБ (Шумен) - Белослав (Варна) 3:0

ЙЕБ (Шумен) - Перун (Варна) 3:0

Перун (Варна) - Белослав (Варна)  3:0

 

Първият турнир на 4Б подгрупа се проведе в зала УСШ в Добрич. В него участие взеха Добруджа 07, Спартак (Варна) и Дунав (Русе). Отново домакините от Добруджа 07 доминираха, като взеха две победи над съперниците.

Резултати:

Добруджа 07 - Спартак (Варна) 3:0

Добруджа 07 - Дунав (Русе) 3:0

Останалите три групи в държавното първенство за девойки старша възраст играят на турнирен принцип и започват по-късно.

 

Спартак (Варна) - Дунав (Русе) 3:0