Понеделник, 08 Април 2024 12:53
Резултати от Предквалификационен турнир за момчета под 16 години

Шест отбора добиха право на участие в Квалификационния турнир от Държавното първенство за момчета под 16 години за сезон 2023/2024. Надпреварата ще се проведе на 10-11 и 24-25 април. До нея достигнаха ВАСК, Царевец 19 (Велико Търново), Раковски (Димитровград), Хан Аспарух (Исперих), Дея спорт (Бургас) и Омуртаг, като те заеха едно от двете първи места в трите групи на Предквалификационния турнир, игран през уикенда (6-7 април).

 

 Три града приеха срещите – София, Исперих и Севлиево. 12 отбора бяха разделени на три групи по четири тима. Те играха по системата "всеки срещу всеки".

 

 Волейболна академия Стойчев-Казийски постигна три победи в домакинството си на Група А и я оглави. Царецев 19 от Велико Търново също направи много силно представяне като постигна две чисти победи с по 3:0, но още в първата среща отстъпи в оспорван петгеймов мач срещу домакините от ВАСК. Този двубой се оказа решаващ и за първата позиция.

 

08.04-A 

 

Класиране - Група А:


1. ВАСК
2. Царевец 19 (Велико Търново)
3. Благоевград
4. Марица (Белово)

 

 Столичният Локомотив 1929 – Нидо се отказа в последния момент от участие в Група В, която се проведе в Исперих, и така трябваше да се изиграят едва три мача. Турнирът се осъществи с добра организация от страна на домакините от ВК Хан Аспарух, а срещите минаха под знака на честна игра и взаимно уважение между състезатели и треньори. Първото място бе оспорвано между Раковски (Димитровград) и домакините от Хан Аспарух, като и двата отбора постигнаха по една победа с 3:0 над Любо Ганев – Авто свят, а в последния и директен сблъсък Раковски се наложи с 3:1.

 

08.04-Б

 

 Класиране – Група Б:

1. Раковски (Димитровград)
2. Хан Аспарух (Исперих)
3. Любо Ганев – Авто свят (Русе)

 

 

 Дея спорт зае първото място в Група В, след като не допусна загуба. Втори в зала "Дан Колов" в Севлиево завърши съставът на Омуртаг, който се наложи над Раковски 1964 и Медиус, но не успя да запише гейм срещу бургаския клуб. Третата позиция остана за домакините от Севлиево, който записаха два петгеймови мача, в които отстъпиха с 2:3, но надиграха Медиус с 3:0. Волейболистите от Сандански не успяха да запишат победа.

 

08.04-В

 

 Класиране – Група В:

1. Дея спорт (Бургас)
2. Омуртаг
3. Раковски 1964 (Севлиево)
4. Медиус (Сандански)

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.