Четвъртък, 06 Юли 2023 15:53
Владислав Тодоров след бронза на Балканиадата: Трябва да мислим за медали, където и да играем

Владислав Тодоров беше много щастлив след третото място на България на Балканиадата за жени под 17 години. На първенството в Сърбия нашите момичета спечелиха бронзовите медали.


"На Балканите се играе на високо ниво при тази възраст - коментира Тодоров пред официалния сайт на БФ Волейбол. - България, Гърция, Турция, Сърбия и Румъния са на Европейското първенство. Факт е! И че са съседски държави. След като и петте са една до друга, значи на Балканския полуостров се играе много силно. Италия и Полша са традиционно силни. Липсва Русия, чийто отбор е традиционно сред първите места."

 

Във Върнячка баня нашият тим постигна четири победи и една загуба. В груповата фаза записахме три победи с по 3:0.

 

"Много съм доволен от моите момичета. Бориха се, воюваха за всяка точка. Жалко, че Една Тодорова се контузи ден преди първия мач. Тя е важна на поста посрещач, но не можа да играе. Нашият тим няма изразен лидер, а сме силни като отбор. Нужно е всеки състезател да може да влезе и да даде всичко за победата. Правим всичко възможно Тодорова да е готова за първия двубой срещу Нидерландия на европейското. Със сигурност отсъствието й се отрази при посрещането ни. Времето е малко и не знаем кога ще е на линия.
 

 

 358145663 765169035614487 7956212220207052787 n

 

На Балканското първенство България допусна загуба единствено от Турция в полуфиналната фаза с 0:3.

 

"Отборно се представихме на много високо ниво. Бяхме добри на контраатака, трябва да засилим посрещането, за да се облекчи играта на крайните ни нападатели. Показахме много голям характер. На тази възраст състезателките са още почти деца. Не знам коя до къде ще стигне, но всички се показаха като фантастични професионалисти. Ще се развиват тепърва и техният труд ще покаже на какво ниво ще стигнат. Всеотдайни са на тренировки. В България много обичаме да омаловажаваме успехите. Все пак два пъти победихме Сърбия на техен терен и то убедително. Този отбор ще е домакин на европейското и ще е фактор."

 

358104590 765168685614522 8845717673340922574 n

 

Тимът ни остава във Върнячка баня, където само след дни предстои и Европейското първенство за жени под 17 години. Шампионатът ще се проведе между 11 и 22 юли. Ще играем в група с Италия, Хърватия, Полша, Нидерландия, Естония, Грузия и домакина Сърбия. 

 

"Като бивш състезател и сега като треньор искам да побеждавам. Не приемам третото място на Световно, Европейско, Балканско или квартално първенство. Опитвам се да прехвърля това и върху отбора ни. Трябва да мислят само за медали, където и да играят. Нашите мисли трябва да са такива и за Европейското. Започваме срещу силен противник в лицето на Нидерландия. Знам, че няма кой да излезе срещу нас и да е щастлив, очаквайки лесно да ни бие. Уважаваме всички съперници и се надявам, че ще ги победим. Всеки мач, всеки гейм и всяка точка са важни. Моята мисъл е само една - за първото място!"

 

България стартира участието си Евро 2023 на 11 юли срещу Нидерландия. Срещата е с начало 15:30 ч.