Неделя, 18 Юни 2023 13:17
Лоренцо Мичели:  Проектът е напълно ясен - да се изгради нов отбор

Лоренцо Мичели, треньорът на женския национален отбор, коментира втората седмица от Лигата на нациите пред официалния сайт на БФ Волейбол. Нашите завършиха с четири загуби в Хонконг, но това не притеснява италианския специалист.


"Изиграхме изключително трудни мачове срещу отбори, които са на много високо ниво - каза Мичели. - Имахме нашите добри геймове. Например днес срещу Нидерландия играхме много силно през първия, но ни липсва така нареченият инстинкт на убиец. Можехме да затворим гейма, но опитът ни в такива моменти още е малък.

Съперниците, срещу които се изправихме, имат по-дълги резервни скамейки. Ние не играхме слабо, другите бяха по-добри от нас. Нашата цел в Лигата на нациите е съвсем ясна - да запазим мястото си. Битката ни е срещу Хърватия. В директния мач изпълнихме това, което се иска - победихме. Вярвам, че ще завършим пред Хърватия. Не разбирам критиките, които има в България. Всички отбори, от които загубихме, са пред нас в световната ранглиста. Това е реалността. Благодаря на президента на федерацията Любомир Ганев, че ни подкрепя във всяко интервю.
 

Проектът е напълно ясен - да се създаде ново поколения на българския национален отбор. Старото вече е история. Сега е моментът тези момичета да получат подкрепа, защото има качества. Опит в Лигата на нациите в момента имат само Мира Тодорова и Мария Йорданова, която е само на 22 години. Останалите са нови момичета, които са бъдещето на женския волейболен отбор в България. Моментът е труден, но виждам колко много се стараят. След няколко години вярвам, че България ще има силн и конкурентноспособен отбор."