Понеделник, 12 Юни 2023 13:15
Легендарният американски треньор Алън Найп ще изнесе лекция в София по покана на Левски
Снимка: Левски София

Един от най-известните американски треньори по волейбол – Алън Найп, пристига в България по покана на волейолен клуб Левски София. Бившият наставник на САЩ ще изнесе лекция у нас на тема "Играта на блокада - индивидуална и групова".

Събитието ще се проведе на 16 юни от 14 ч. в Парк Хотел "Витоша".

Ръководството на Левски София реши семинарът да не е само за кадрите на клуба, а да покани и други заинтересовани треньори да присъстват. БФ Волейбол съобщава, че всеки желаещ може да заяви своето участие до 16:00 ч. на 14-ти юни на следния email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

 

45-годишният американски специалист е роден в Калифорния. Найп е от 18 години начело на Университета в "Лонг Бийч", с който е ставал шампион и като състезател. През 2018 и 2019 г. той изведе тима си до две поредни титли, а впоследствие привлече таланта на "синия" клуб и национал на България - Александър Николов, който игра един сезон под негово ръководство и стана първият в историята новобранец, избран за номер 1 на кампанията.

Американецът е смятан за един от най-добрите специалисти на елемента блокада. Той води националите на родината си в периода 2009 – 2012 г., като в последната година триумфира със златото в Световната лига.