Понеделник, 12 Юни 2023 12:15
Петя Баракова, капитан на женския национален отбор:  Няма от какво да се оплачем в Хонконг

Петя Баракова участва в официалната пресконференция преди старта на втория турнир от Лигата на нациите. След срещата с медиите капитанът на националния ни отбор даде интервю за сайта на БФ Волейбол.

 

- Какво е оценката ти за лагера в Хонконг?
- Организацията е на изключително високо ниво. На линия са толкова много хора, които се грижат за нашия комфорт. Няма от какво да се оплачем като програма и удобство в Хонконг. Домакините са наистина за пример.


- Какво очакваш от предстоящите мачове от втория турнир в Лигата на нациите?
- Разбира се - добри резултати. Ще се изправим срещу доста силни отбори. Концентрирани сме, настроени сме позитивно. Всяка от нас трябва да даде всичко от себе си. Тогава резултатите ще дойдат. Сигурна съм.


- Какво мислиш за изиграните досега двубои?
- Няма как да не сме разочаровани от двете тежки загуби в пет сета срещу Доминиканска република и Германия. С всеки изминал мач отборът ни изглежда по-добре. В Япония изиграхме първи турнир за лятото и се вижда, че имаме напредък. Всеки следващ мач допринася за обиграването ни. Сигурна съм, че тази тенденция ще продължи и в бъдеще. Всички искаме да спечелим мачове и сега в Хонконг, и на третия турнир в Сувон.