Четвъртък, 09 Януари 2020 10:56
България се изправя срещу Германия във втория полуфинал от олимпийската квалификация

Волейболистите от мъжкия национален отбор на България излизат срещу домакините от Германия в единия полуфинал от олимпийската квалификация в Берлин. Двубоят между „лъвовете“ и германците е втори по програма и започва тази вечер от 21:00 часа българско време в легендарната "Макс Шмелинг Хале". Мачът ще бъде предаван пряко по БНТ 3.

Другият полуфинален сблъсък противопоставя Франция и Словения. Срещата е първа за деня и започва от 17:00 часа в "Макс Шмелинг Хале".

Българските национали се представиха отлично до момента на турнира, записаха три страхотни победа в групата и станаха победители в нея . Волейболистите ни повалиха Франция с 3:2 гейма, наложиха волята си категорично над Нидерландия с 3:0 и надиграха европейския шампион Сърбия с 3:2 гейма, като го изхвърлиха от борбата.Тимът на Германия стартира с две чисти победи срещу Чехия и Белгия, но загуби последната си среща срещу европейския вицешампион Словения с 2:3 гейма.

161509 cku 200108 086

Днешният ден е по-специален за посрещача на "лъвовете" Тодор Скримов, който е рожденик. Националът навършва 30 години, като победа над Германия ще бъде един страхотен подарък за него.