Събота, 02 Юни 2018 22:01
Мъжкият национален отбор по време на националния химн минути преди началото на сблъсъка от Лигата на нациите срещу Австралия.
Мъжкият национален отбор по време на националния химн минути преди началото на сблъсъка от Лигата на нациите срещу Австралия.

Липсата на късмет за мъжкия национален отбор във втората седмица от Волейболната лига на нациите продължи и в двубоя с Австралия в „Арена Армеец“. „Българските Лъвове“ загубиха с 0-3 (23-25, 23-25, 24-26), но още по-лошота новина е контузията, която извади от игра Георги Братоев. В началото на третия гейм разпределителят изкълчи своя глезен на десния крак и беше принудително заменен от Георги Сеганов.

Въпреки трудния момент волейболистите на Пламен Константинов продължиха да играят по-добре от своя съперник и стигнаха до 2 точки за спечелването на частта при 24-22, но не успяха да я приключат в своя полза и Австралия затвори мача след 26-24 в своя полза.

KBON5287

(Георги Братоев беше изпратен на крака от всички привърженици в столичната "Арена Армеец".)

Най-резултатен за тимът ни стана Николай Учиков, който отбеляза 11 точки. 10 реализира Николай Пенчев, а Тодор Скримов добави 6. За победителите Линкълн Александър Уилямс стана топреализатор с 15.

KBON4218

(Николай Учиков с атака срещу тройната блокада на Австралия.)

В неделя от 20:00 ч. България излиза срещу Русия в последния си мач от втората седмица на Лигата. В 17:00 ч. един срещу друг излизат Сърбия и Австралия.