Събота, 02 Юни 2018 20:08
волейболистките на България записаха чиста победа при гостуването над Украйна
волейболистките на България записаха чиста победа при гостуването над Украйна Снимка: ЦЕВ

Женският национален отбор по волейбол на България победи като гост Украйна с 3:0 (25:18, 25:20, 25:22) в петия си мач от предварителна група „А в Златната европейска лига. С това националките ни, водени от Иван Петков направиха решителна крачка по пътя към класиране за финалната четворка в надпреварата.

Волейболистките ни имаха водеща роля на игрището през целия мач и не позволиха изненади от страна на домакините, като затвориха мача в три гейма.

Така „лъвиците“ са водач в класирането с четири победи и актив от 12 точки. Веднага след нас са волейболистките на Азербайджан, които са с същия актив, но с два гейма по-лоша геймова разлика. С това родните момичета имат всички шансове да продължат сред четирите най-добри, след като в последната среща гостуват на последния в класирането Португалия. 

Най-резултатна бе Силвана Чаушева с 13 точки (1 блокада). По 11 точки добавиха Гергана Димитрова (2 аса, 1 блокада) и Нася Димитрова (1 ас, 1 блокада). За Украйна Карина Денисова приключи с 12 точки (1 ас), Анна Степанюк завърши с 11 точки (4 аса).

 Статистика от мача вижте тук.

Резултати и класиране в Златната европейска ига вижте тук.