Неделя, 19 Юни 2016 20:13
(0 гласа)
България завърши на четвърто място в Световното Гран При
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Женският национален отбор по волейбол на Българи отстъпи на Пуерто Рико с 1:3 (25:23, 22:25, 21:25, 22:25) в мач за 3/4 място от финалите на втора група на Световното Гран При в зала "Конгресна" във Варна.

С този успех пуерториканките завършиха на трето място, а българките приключиха на почетната четвърта позиция в крайното класиране на втора група. Спорът за 1/2 място противопоставя Полша и Доминиканска република, а победителят получава право на промоция за участие в първа група на престижната надпревара от следващия сезон.

Селекционерът Иван Сеферинов започна с Лора Китипова, Ева Янева, Мирослава Паскова, Емилия Николова, Нася Димитрова, Виктория Григорова и либеро Мария Филипова. Впоследствие влязоха още Гергана Димитрова, Цвети Заркова и Юлия Стоянова.

Родните представителки  направиха обещаващо начало, като диктуваха играта през първия гейм и го спечелиха. В последствие обаче настъпи спад, като не можа да бъде преодолян. Пуерто Рико ни проби със сервис, като максимално затрудни нашето посрещане.

В четвъртия гейм националките се опитаха да се върнат в мача, като имаха известно стабилизиране и водеха до 16:13. В този момент обаче съперничките отново направиха серия с начален удар, постигнаха обрат и спечелиха и този гейм, а с това и крайната победа.

Реализатор за Пуерто Рико стана Карина Окасио с 27 точки. С най-голям актив за нашите завърши Емилия Николова с 19 точки. Ева Янева приключи с 12 точки.

Официалната статистика от мача виж тук.

Прочетена 332 пъти Последно променена в Вторник, 21 Юни 2016 11:45