Петък, 06 Май 2016 23:21
Близо 300 млади волейболистки пяха химна на България на откриването на Гала фестивала от Скаут лигата
Близо 300 млади волейболистки пяха химна на България на откриването на Гала фестивала от Скаут лигата Снимка:Бончук Андонов

Близо 300 млади волейболистки от цялата страна, участващи в Гала фестивала на Скаут лигата за момичета до 14 години пяха химна на България в столичната зала "Христо Ботев".

Вълнуващата картина се разигра по време на официалното откриване на мащабната надпревара, в която участват 20 отбора за момичета. Церемонията събра множество гости, родители и приятели, включително и женския национален отбор по волейбол на България, националния селекционер Иван Сеферинов и треньорския му щаб.

Ситуацията бе повече от тържествена, като развълнува много бивши и настоящи национали, присъстващи на церемонията.

 

BONC3011

Припомняме, че Гала фестивала е завършек на дебютния сезон на новия проект на БФВ за развитие на младите състезатели по волейбол у нас, като проектът започна с момичета, родени 2002/2003 година.

За официалната церемония всички отбори дефилираха със специални табелки, като направиха почетна обиколка пред многобройната публика и бяха представени с нколко думи. След това младите волейболистки бяхя поздравени от гостите.

Първи своето приветствие поднесе генералният мениджър на корпорация "Развитие", която е основен спонсор на Скаут лигата, г-н Александър Александров. Бизнесменът пожела успехи на участничките, като заяви, че ще направи всичко по силите си да запали и други за подрастващите във волейбола и този проект да продължи за в бъдеще.

BONC2893

 

Последва приветствие към участничките от бившата ни националка и една от най-големите звезди на женския ни волейбол Антонина Зетова, която в момента е помощник-треньор на националния селекцонер Иван Сеферинов.

BONC2944

 

Приветствени думи към състезателките в Скаут лигата отправи и бившият ни национал и помощник в щаба на женския национален отбор Николай Иванов.

Волейболистките от женския национален отбор на България пък направиха достоен завършек на церемонията, като се снимаха с малките състезателки и им пожелаха успех.

BONC2779