Петък, 06 Май 2016 10:49
През миналия сезон "Марица" спечели Купата, след като на финала победи драматично "Левски" с 3:2.
През миналия сезон "Марица" спечели Купата, след като на финала победи драматично "Левски" с 3:2. Снимка: start-photo.bg

„Бургас 2007“, „Левски“ (София), „Марица“ (Пловдив) и ЦСКА (София) започват от днес битката за Купа България при жените. Домакин на финалите е спортната зала „Младост“ в Бургас, която само преди седмица прие заключителните срещи от същия турнир при мъжете.

В първия 1/2-финал днес от 14:00 ч. един срещу друг излизат вечните съперници „Левски“ и ЦСКА. Двубоят обещава да бъде изключително интересен. През редовния сезон в женската „Демакс +“ „сините“ на два пъти надиграха момичетата на Юлия Иванова. През есента състезателките на Радослав Бакърджиев се наложиха с 3:0 като домакин, но при гостуването си в зала „Васил Симов“ изпитаха сериозни проблеми и спечелиха мача след 17:15 в тайбрека.

В другия 1/2-финал днес шампионът „Марица“ ще се опита да направи още една успешна крачка към записването на втори пореден златен дубъл. Само преди десетина дни „жълтите“ триумфираха с титлата в „Демакс +“, след като спечелиха финалната серия срещу „Левски“  с 3:0 победи. От другата страна на мрежата ще застанат домакините от „Бургас 2007“. В първенството тимът завърши на 6-о място с 20 точки след 7 победи и 9 загуби. Бургазлийки не успяха да спечелят гейм в мачовете си с „Марица“ през сезона, но сега със сигурност ще бъдат мобилизирани до краен предал, за да се докажат пред собствена публика. Ще успее ли „Бургас 2007“ да изненада шампиона, ще разберем днес от 16:30 ч.

И двете срещи ще бъдат предавани на живо по БНТ HD.