Понеделник, 04 Април 2016 10:06
(1 глас)
Александра Миланова (втората от дясно на ляво) бе изключително развълнувана след победата над Финландия.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Александра Миланова (втората от дясно на ляво) бе изключително развълнувана след победата над Финландия. Снимка: www.cev.lu

Българският национален отбор за девойки до 19 години ще играе на Европейското първенство по волейбол в Унгария и Словакия тази година! Нашите момичета спечелиха своята квалификационна група Е, след като в директния спор за първата позиция и място на шампионата надиграха Финландия с 3:2 (25:22, 23:25, 25:20, 23:25, 15:8). 

Над всички в двубоя бе Александра Миланова, която се появи на полето в края на втория гейм и завърши двубоя със 17 точки, от които 4 аса! Интересен факт е, че Миланова е и най-малката в нашия тим. Волейболистката е родена през 2001-а година, но демонстрира завидно спокойствие и решителност в ключовите моменти от напрегнатия решителен мач срещу Финландия.  Именно Алекс, която играе на поста посрещач, завърши с мощна атака по правата финалното разиграване в мача, с което сложи точка на спора.

Видео с последната точка и радостта на нашите момичета можете да видите тук.

„Най-вече сервисът ни помогна да победим в този мач. Всички в отбора бяхме много мотивирани да спечелим тази квалификация. Много искахме победата и затова я постигнахме“, заяви след мача, за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, щастливата Александра Миланова.

„На Европейското първенство ще отидем с нови сили и ще се пробваме да направим всичко възможно, което можем“, продължи състезателката на „Славия“ (София).

200137 BVA 2494

(Александра Миланова (номер 5) и останалите момичета от нашия тим са вдигнали победоносно ръце след последната точка в двубоя.)

През миналата година Алекс бе част от националния отбор до 18 години, който участва на Европейското първенство по волейбол в Пловдив и Самоков. За съжаление тогава нашият тим не успя да се представи по най-добрия начин и отпадна в груповата фаза. Сега волейболистките ни ще имат нов шанс до покажат какво могат на европейската сцена, а Александра е уверена, че на тима предстоят само щастливи моменти.

„Всички в отбора оставихме зад гърба ни и просто забравихме миналата година. Затова според мен нещата ни се получиха и успяхме да спечелим тази квалификация. Чакаме с нетърпение Европейското и съм сигурна, че този път ще се представим много по-добре“, завърши Миланова.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 27-и август до 4-и септември в Унгария и Словакия.

Фотогалерия от двубоя можете да разгледате тук.

 

Прочетена 550 пъти Последно променена в Понеделник, 04 Април 2016 13:09