Неделя, 03 Април 2016 10:05
(0 гласа)
Либерото на Естония Лора Орав бе впечатлена от сервиса, който изпълняват българките.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Либерото на Естония Лора Орав бе впечатлена от сервиса, който изпълняват българките. Снимка: www.cev.lu

Либерото на Естония Лора Орав бе впечатлена от сервиса, който изпълняват волейболистките от българския национален отбор до 19 години. Двата тима се изправиха един срещу друг във втория кръг от квалификацията в София, а нашите момичета се наложиха с 3:0 (25:14, 25:22, 25:21). За три гейма състезателките на Димо Тонев нанизаха цели 14 аса и създадоха сериозни проблеми на естонското посрещане.

„Те сервираха просто невероятно. Никой от нашия отбор не може да сервира по този начин, както те го правеха. Беше много трудно да посрещнем тези удари от началната линия и това ни създаде доста проблеми“, заяви след срещата за сайта на БФВолейбол volleyball.bg либерото Лора Орав.

Мнението на състезателката сподели и селекционерът на Естония Пийтър Вахтра. „Беше тежък мач срещу силен съперник. Разликата дойде от техния сервис. Имат много, много добър начален удар, с който ние не успяхме да се справим. Затова и когато имахме преднина от няколко точки във втория и третия гейм, не успяхме да я задържим и да затворим поне един от геймовете в наша полза“, коментира треньорът.

Днес от 16:00 ч. е последният мач на Естония от квалификацията срещу Норвегия. От 18:30 ч. пък е двубоят на България с Финландия, който ще определи победителят в тази група Е.

Прочетена 375 пъти Последно променена в Неделя, 03 Април 2016 10:09