Вторник, 20 Октомври 2015 20:09
Волейболен празник в Димитровград

Истински волейболен празник се състоя тази вечер в спортната зала Младост в Димитровград.  На официалното представяне на новосформирания женски волейболен отбор на местния Раковски, който ще вземе участие в Националната волейболна лига през предстоящия сезон 2015-2016, бяха поканени и настоящите шампионки на България от Марица (Пловдив).

Преди представянето на двата отбора пред многобройната публика по трибуните кратки речи произнесоха кметът на Димитровград Иво Димов, президентът на Българска федерация волейбол Данчо Лазаров и мениджърът на Марица Борис Халачев.  Те специално поздравиха Петър Ташев – човека зад идеята за създаването на новия женски тим и старши-треньор на отбора, и пожелаха на клуба успехи на най-високо ниво.  Данчо Лазаров изрази увереност, че зала Младост ще се окаже тясна за феновете на волейбола в Димитровград, и пожела на градначалника да помисли за изграждането на нова зала при следващия си мандат като кмет.

На церемонията присъстваха още президентът на ВК Марица Илия Динков, вицепрезидентът на БФВ Иван Тодоров и генералният секретар на федерацията Станислав Николов.

След тази мила церемония бе изигран и демонстрационен мач между Раковски и Марица.  В този мач димитровградчанки, по-голямата част от които са от волейболната школа на Марица, бяха водени от треньора Георги Илиев.  Въпреки че инкасираха очаквана загуба с 0:2 (6:25, 13:25) срещу настоящия шампион и носител на националната купа на България, те бяха бурно аплодирани от любителите на волейбола в зала Младост.

Maritza W 06

Rakovski 01