Събота, 11 Юни 2016 09:01
(0 гласа)
Мартин Атанасов (най-вдясно) се надява победата срещу Дания да е първата от много в Европейската лига, които да радват варненската публика в зала "Конгресна".
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Мартин Атанасов (най-вдясно) се надява победата срещу Дания да е първата от много в Европейската лига, които да радват варненската публика в зала "Конгресна".

„Много добре се получи, като за първи мач. Направихме, така да се каже, шоу за публиката с обрат от 0:2. Радвам се, че успяхме да победим и да зарадваме хората по трибуните. Пожелавам си занапред да продължаваме така, но да бъдем малко по-убедителни.“

Това заяви пред сайта на БФВолейбол volleyball.bg минути след драматични обрат от 0:2 гейма срещу Дания в първия мач на мъжкия национален отбор от Европейската лига един от основните волейболисти в състава Мартин Атанасов. 19-годишният посрещач, който през миналия сезон стана шампион на България с „Добруджа 07“ (Добрич), отбеляза 17 точки в двубоя с „червения динамит“.   

„Имаше напрежение в началото. Не можахме да влезем добре в мача. Не спазвахме тактиката както трябва. После започнахме да спазваме указанията от треньора, получи се всичко и успяхме да обърнем мача“, продължи той.

В следващия си мач „трикольорите“ играят срещу Албания. В първия ден от турнира албанците загубиха от Македония с 0:3 и към момента се намират на последното място в тази Група А без спечелена точка.

„Ще гледаме да се подготвим максимално добре тактически. Ще възстановим добре и се надявам пак да зарадваме варненската публика. Днес (б.а. вчера) беше наистина по-малко, но пак се радвам, че успя горе-долу да се понапълни залата. Надявам се в следващите мачове да идват още повече хора, за да можем да зарадваме и тях“, завърши Мартин Атанасов.

България се изправя срещу Албания в събота от 18:00 часа в зала „Конгресна“. Преди това от 15:00 часа на полето ще излязат Македония и Дания. 

Прочетена 257 пъти Последно променена в Събота, 11 Юни 2016 22:23