Събота, 11 Юни 2016 08:30
(0 гласа)
Красимир Георгиев допринесе с 10 точки за обрата срещу Дания в първия мач от Европейската лига.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Красимир Георгиев допринесе с 10 точки за обрата срещу Дания в първия мач от Европейската лига.

Българският национален отбор по волейбол победи Дания с 3:2 (24:26, 22:25, 25:21, 27:25, 16:14 ) в първия си мач от Европейската лига! „Лъвовете“ изоставаха с 0:2 гейма и спасиха два мачбола, за да стигнат до впечатляващия обрат в зала „Конгресна“ във Варна.

„Тежък мач! Започнахме с малко повече напрежение. Нормално, в началото нещата не се получаваха, но след това като се отпуснахме заиграхме както трябва. Извадихме някои топки в защита, започнахме да ги хващаме на блокада и съответно победихме“, заяви след края за сайта на БФВолейбол volleyball.bg центърът на „лъвовете“ Красимир Георгиев, който завърши с 10 точки (64% в атака, 2 блокади).

"Млади момчета сме и мисля, че само напрежението ни попречи в началото, нищо друго. Но за да растем ни трябват именно такива мачове. За да свикнем с обстановката и да спрем да чувстваме напрежението", продължи той.

В следващия си мач "трикольорите" играят срещу Албания. В първия ден от турнира албанците загубиха от Македония с 0:3 и към момента се намират на последното място в тази Група А без спечелена точка.

"Все още не сме ги разучавали. Предполагам, че след вечерята ще имаме видео. Ще ги видим, но мисля, че пак ще се получи хубав мач", сподели Георгиев относно следващия съперник на "лъвовете".

България се изправя срещу Албания в събота от 18:00 часа в зала „Конгресна“. Преди това от 15:00 часа на полето ще излязат Мкедония и Дания. 

Прочетена 318 пъти Последно променена в Събота, 11 Юни 2016 01:01