Събота, 11 Юни 2016 09:00
(0 гласа)
Велизар Чернокожев заби 22 точки при обрата срещу Дания.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Велизар Чернокожев заби 22 точки при обрата срещу Дания.

Българският национален отбор по волейбол победи Дания с 3:2 (24:26, 22:25, 25:21, 27:25, 16:14 ) в първия си мач от Европейската лига! „Лъвовете“ изоставаха с 0:2 гейма и спасиха два мачбола, за да стигнат до впечатляващия обрат в зала „Конгресна“ във Варна. Най-резултатен за нашия тим бе капитанът Велизар Чернокожев с 22 точки. Днес от 18:00 часа „трикольорите“ излизат срещу Албания във втория си сблъсък от Група А, а ето какво каза диагоналът в интервю за сайта на БФВолейбол, минути след успеха над датчаните:

-Трудно, но сладко начало. Обрат от 0:2 и първа победа в Европейската лига. Какво е твоето мнение за мача?

-Още в четвъртък на пресконференцията преди турнира казах, защото дочух, че всички очакват лесни мачове, лесни победи, а отборите не били кой знае какво и ще ги бием с 3:0, затова им казах, че това не е така. Отборите ще играят доста приличен волейбол. Повечето тимове тук са заедно от няколко години. Докато ние сме напълно нов състав и сме заедно от един месец, може и по-малко. Днес (б.а. вчера) показахме отборна игра, защото в такива мачове, които печелиш с 3:2 това е разковничето. С индивидуални елементи не можеш да спечелиш такъв двубой. Така че още тогава казах, че ще има интересни мачове за публиката, които няма да бъдат никак лесни, а напротив. Искам да благодаря и на всички, които дойдоха днес да ни подкрепят. Имаше не чак толкова много, но достатъчно хора, които направиха една добра атмосфера. Радвам се, че успяхме да ги зарадваме с победа в един хубав мач, в който имаше какво да видят.

-Какво променихте след първите два гейма?

-Ние като че ли бяхме подготвени за по-различен състав. Имаше доста промени в стартовата шестица на Дания. Това като цяло малко ни разбърка нагласата и очакванията. Докато се настроим ни отне време. Пробихме едното момче в посрещане. Бихме малко повече сервиси в него и то не издържа. На блок ги усетихме точно къде какво правят и ги спряхме. Това ни е силата на нас българите – бием сервис и хващаме блокада.

-Следващият съперник е Албания. Твоите очаквания.

-В никакъв случай не може да става дума за подценяване. Ще излезем максимално концентрирани. Ще търсим най-добрата игра и ще се постараем да се представим по-добре в сравнение с днес (б.а. вчера), защото това срещу Дания далеч не беше най-доброто, което можем да дадем. Не ни влезе силния сервис. Ще се опитаме да вкараме сервиса срещу Албания, да играем по-добре и да завършим с победа.

-Лично ти как се чувстваш след този мач? Уморен или зареден?

-След такъв мач има умора, но след като сме победили си по-скоро зареден. А и сме в началото на турнира, във форма сме и няма място за умора!

-Мнението ти за легендарната варненска публика, която този път не напълни залата, но въпреки това бе достатъчно шумна и създаде страхотна атмосфера?

-Перфектна е! Имаше и един сектор с агитката ни от Добрич. Сигурно около 50-ина човека дошли до тук да ни подкрепят, за което искрено им благодаря, че са постоянно с нас, дори и в национални отбор. Публиката е готина, защото ни се радва, когато правим хубави неща и ни подкрепя, когато вижда, че не ни се получава играта.

Прочетена 253 пъти Последно променена в Събота, 11 Юни 2016 09:11