Нефтохимик не успя да запише успех на старта на Шампионската лига
28/Сеп/20 10:38

Нефтохимик 2010 (Бургас) стартира със загуба участието си в най-престижния европейски клубен турнир - Шампионската лига. Волейболистите, водени от треньора Николай Желязков, отстъпиха на домакините от австрийския Задруга (АйХ/Доб) с 1:3 (22:25, 19:25, 25:16, 20:25) в първия си мач от предварителна група D, в първия квалификационен кръг в австрийския град Блайбург.

В надпреварата участват три тима като третият участник, който почива в първия ден, е руският гранд Динамо (Москва) с българския национал Цветан Соколов в редиците си. В продължение на шест дни до 2 октомври трите атбора ще играят всеки срещу всеки по два пъти. Само победителят от групата ще се класира за втория квалификационен кръг на ШЛ. Другите два тима ще продължат участието си на 1/16-финалите във втория по сила евротурнир – за Купата на CEV.

 

2151424

Най-резултатен за Нефтохимик бе Николай Николов с 15 точки (2 блока, 3 аса). Денис Карягин завърши с 13 точки (1 блок, 2 аса).

Реализатор за победата на Задруга бе Матю Пасалънт с 16 точки (3 блока ), а съотборникът му Максимилиан Ландфарер добави 14 точки (1 блок, 3 аса).

Статистика от мача можете да видите тук.

Втората среща на Нефтохимик в група D е на 28 септември срещу Динамо (Москва). Двубоят е от 20:00 часа българско време.

Лекторът Зорица Биелич заедно с председателя на съдийската комисия Пенчо Ангелов и призидента на БФВ Любо Ганев
26/Сеп/20 15:35

Българската федерация по волейбол и съдийската комисия организираха първия семинар за съдии и технически делегати след старта на световната пандемия. От световната централа FIVB като инструктор пристигна Зорица Биелич. Тя е и секретар на съдийската комисия CEV. Г-жа Биелич получи подарък от президента на федерацията Любо Ганев и от Пенчо Ангелов, председател на съдийската комисия към БФВ.

„Радвам се, че се събрахме тук – започна Ганев своето обръщение. – Още от 13 март, когато бях избран за президент, исках да направя среща със съдиите и делегатите. Целта е да предам какво искам аз и Управителният съвет да се случва във волейбола. Визията ни е до 2024 година. Една от основните ни цели е да създадем качествен продукт. Нашият спорт е красив, но трябва да го „облечем“ и да го направим по-представителен, по-интересен за телевизията, за феновете, за партньорите. Знаете, че не обичам думата спонсор. Това са фирми, които просто дават пари. А при партньорите има взаимен интерес. Искам те да се асоциират с продукта волейбол. Трябва да бъдем атрактивни, когато има домакинства на големи първенства, на мачове, на купи. Държа общините да искат да приемат такива събития. Казвам събития, защото трябва да излезем от рамките просто на един мач. Волейболният двубой трябва да е черешката на тортата. За да постигнем всичко това, е нужна много работа. Съдиите и техническите делегати са изключително важна част. Един съдия ли могъл да превърне посредствен мач в спектакъл. А и обратното – с 1-2 грешки може един спектакъл да стане мишена за скандали. Много е важно съдиите да израстват с всеки ден. Затова и подобни семинари ще правим поне два пъти годишно. Всички ще имат възможност да научат най-новите неща във волейбола и съдийството. Делегатите трябва да уеднаквят критериите при оценяването на реферите. Наша цел е да поставим волейбола на много по-високо ниво, а това може да стане само с участието на съдии и делегати. Смея да твърдя, че вие сте щастливи, защото председател на съдийската комисия в лицето на Пенчо Ангелов е и член на Управителния съвет и на когото имам пълно доверие. Реално вие ще имате думата в УС. Ще може да давате предложения, идеи. И затова срещата ни е твърде важна. Надявам се, че скоро ще се срещна и с арбитрите от по-ниските нива. Аз настоявам всеки да расте. Българският волейбол има нужна от подготвени хора. Искам тези, които знаят повече, да предават знанията си на тези, които знаят по-малко. В никакъв случай не трябва да се мисли, че някой може да ти седне на мястото. Има място за всички. Каквото е нужно като организация, ще бъде направено. Вече търсим партньор и за вашите екипи. Така ще има повече финансиране. Ще завърша с едно – ние всички сме един волейболен отбор. Всичко се прави за доброто на спорта ни. Сигурен съм, че скоро ще видим резултатите. Не искам на мачовете техническите делегати и съдиите да са от едно населено място. Не искам да има съмнение в приятелства. Няма лошо да се направи грешка. Важното е сгрешилият да чуе критиката и да я разбере. Само така се расте.“

1200312566

„Искам да изкажа огромна благодарност съм българската федерация и лично към Любо Ганев – каза Биелич. – В залата виждам мои приятели сред съдиите и делегатите. Драго ми е, че сега ще имаме възможност да коментираме събитията по време на пандемията. Много е важно да се придържате към хигиенните правила, обявени от CEV. Моля всички съдии и делегати да прочетат внимателно новите правила. Да изгледате видеоклиповете за новата ситуация. Да обърнете внимание на разликите. Вие сте един отбор и никой не трябва да се съмнява в него.“

„Благодаря на г-жа Биелич, че прие поканата на нашия семинар – каза Станислав Николов, административен директор на БФ Волейбол. – Той е изключително ценен. От доста години говорим, че трябва да направим такъв, но все нещо се случваше. В нейно лице имаме приятел на българските съдии, на българския волейбол. Всеки, който има необходимост, може да се обръща към нея като един изключително компетентен човек.“

 

1200843499

След това г-жа Биелич превърна семинара в конструктивен диалог, в който съдии и делегати имаха възможност да задават въпроси как трябва да се процедира при специфични ситуации. Следващата подобна среща се планира веднага след Нова година.

Жребий за волейболната „Демакс лига“
25/Сеп/20 16:22

След работна среща между ръководството на Национална волейболна лига и представители на клубовете от „Демакс лига“ беше изтеглен жребият за новия сезон на женското волейболно първенство.

„ДЕМАКС ЛИГА“, СЕЗОН 2020/2021

1. „Славия“ (София)

2. „Перун“ (Варна)

3. ДКС (Варна)

4. „Локомотив“ (София)

5. ЦСКА (София)

6. „Берое“ (Стара Загора)

7. „Марица“ (Пловдив)

8. „Казанлък Волей“ (Казанлък)

Жребий за първи кръг:

„Славия“ (София) - „Казанлък Волей“ (Казанлък)

„Перун“ (Варна) - „Марица“ (Пловдив)

ДКС (Варна) - „Берое“ (Стара Загора)

„Локомотив“ (София) – ЦСКА (София)

Първенството в женската „Демакс лига“ стартира на 31 октомври-1 ноември и се провежда в два полусезона на разменено гостуване.

Женското волейболно първенство на България вече се нарича „Демакс лига“. Българската федерация по волейбол и полиграфическа група „Демакс“ сключиха 3-годишен договор за партньорство, според който Национална волейболна лига вече има основен спонсор за женското първенство.

Купа на България при жените ще се проведе между двата полусезона - през януари 2021 г.

Министър Кралев и представители на федерации обсъдиха мерките за допускане на публика на закрито
24/Сеп/20 19:25

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с представители на федерациите по волейбол, баскетбол, хандбал, хокей на лед, футзал и водна топка, на която обсъдиха нужните противоепидемични мерки за допускане на публика при провеждане на състезания на закрито.

Предложението от федерациите е направено на база придобития опит през юни, когато бе позволено провеждането на състезания на закрито с публика. По време на разговора министър Кралев и представителите на спортните централи обсъдиха възможността при провеждане на състезания на закрито да се допуска публика при настаняване на зрителите най-малко през 1 седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м., при заетост на местата не повече от 50 %.

Зрителите трябва да бъдат със защитна маска или с друго средство, покриващо носа и устата, по време на целия си престой в спортното съоръжение.

Внимание бе обърнато и на допускането на журналисти в спортните съоръжения. Настаняването им трябва да се организира така, че да няма пряк контакт между журналисти и състезатели, като се осигурява дистанция от минимум 3 м. между журналистите и състезателите. Журналистите трябва да спазват и физическа дистанция от 1.5 м помежду си.

Бяха обсъдени противоепидемичните мерки за съблекалните, общите части в спортно съоръжение, тоалетните, трибуните и др.

Въз основа на разговорите от днешната среща Министерството на младежта и спорта ще изготви предложение с указания за прилагане на противоепидемични мерки на спортни обекти и съоръжения, което ще бъде изпратено на 25 септември на Министерството на здравеопазването за утвърждение.

"Всички любители на спорта се вълнуват изключително много от това как ще протекат състезанията тази година, особено при колективните спортове. Трябва да направим всичко възможно, поради почти ликвидирания международен календар, да осигурим най-добри условия за провеждане на вътрешните състезания при спазване на всички мерки, които да гарантират здравето на спортистите и на публиката. Аз се надявам, че ще се справим с тази задача и от 1 октомври състезанията на закрито да се провеждат с публика“, заяви спортният министър.

Президентът на БФВ Любо Ганев посети ВК Троян Волей
23/Сеп/20 17:44

Любо Ганев, президентът на Българската федерация по волейбол, посети Троян и се запозна със случващото се в най-младия клуб в общината.

На срещата присъстваха още кметът г-жа Донка Михайлова, председателят на Общинския съвет - инж. Петко Пенков, както и ресорният зам. - кмет - г-жа Розалина Русенова, Всички дадоха висока оценка за свършената работа през последните 24 месеца в Троян Волей.

От страна на клуба в Община Троян бяха президентът на тима - Веско Василев, както и легендата на българския волейбол Христо Илиев, бивш треньор на Ганев. Отчетният доклад впечатли всички присъстващите, които споделиха своето положително отношение към тима, като споделиха и симпатиите си към волейболния клуб.

 

120033500 1046175865841511 3547793941991924555 o

Любо Ганев изрази готовност, че винаги може от Троян Волей да разчитат на безрезервна подкрепа, като същевременно одобри идеята за построяване на нова спортна зала в града.

Ръководството на Троян Волей благодари на г-н Ганев, който откликна на поканата.

Страница 1 от 1221