Събота, 11 Юни 2016 08:00
(0 гласа)
Мирослав Живков бе доволен от представянето на нашия тим в двубоя с Дания.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Мирослав Живков бе доволен от представянето на нашия тим в двубоя с Дания.

Българският национален отбор по волейбол победи Дания с 3:2 (24:26, 22:25, 25:21, 27:25, 16:14 ) в първия си мач от Европейската лига! „Лъвовете“ изоставаха с 0:2 гейма и спасиха два мачбола, за да стигнат до впечатляващия обрат в зала „Конгресна“ във Варна.

Ето и какво каза след края за сайта на БФВолейбол volleyball.bg треньорът на тима Мирослав Живков:

„Първо, поздравявам играчите и на двата отбора, които с представянето си допринесоха за един добър волейболен мач. Определено имаше опитни състезатели в отбора на Дания, докато при нас бе точно обратното – по-младите бяха амбицирани на 100% да покажат това, което могат. Допуснахме в определени моменти много индивидуални грешки, които тежат. Започнахме нервно мача. Успяхме да се върнем с определени корекции. Поздравявам целия отбор, защото успяхме да спечелим като отбор, като колектив, и да издържим до края. Със сигурност имаме доста работа за изглаждане на различни тактически и технически неща, но това е пътят. Аз лично се радвам, че такива мачове ти дават възможност да видиш на 100% какво ти трябва. Трябва много бързо да анализираме днешния мач и да се подготвим за следващия, защото нашата задача е и да се научим да играем добре тактически, което да ни позволи да вървим напред.“

В следващия си мач България излиза срещу Албания. Двубоят е в събота от 18:00 часа в зала „Конгресна“. Преди това от 15:00 часа на полето един срещу друг ще се изправят Македония и Дания. 

Прочетена 292 пъти