Понеделник, 31 Октомври 2016 13:49
"Добруджа 07" пристигна за Холандия за първия си мач в Шампионската лига.
"Добруджа 07" пристигна за Холандия за първия си мач в Шампионската лига.

Волейболистите на „Добруджа 07“ (Добрич) пристигнаха в Холандия, където ще гостуват на „Абиант Ликъргъс“ (Грьонинген) в първия двубой между двата тима от втория кръг на най-силния европейски клубен турнир Шампионската лига. Сблъсъкът е в сряда от 20:00 ч. и ще бъде предаван на живо по БНТ HD. Днес тимът ще направи и първа тренировка в залата в Грьонинген. Реваншът е на 8-и ноември, а волейболистите на Мирослав Живков ще домакинстват в Двореца на културата и спорта във Варна. От ръководството на клуба се надяват на сериозна подкрепа от местните привърженици на отбора, като цените на билетите са от 3 и 5 лв.

„Благодаря от мое име и от името на целия отбор на всички, които направиха възможно това историческо участие на „Добруджа 07“ в Шампионската лига. На ръководството на клуба, на спонсорите и Общината. Ние в последните години показахме, че сме отбор, който се старае да си върши добре работата. Създадените ни условия дадоха добър краен резултат и възможност да станем част от европейския волейбол“, заяви преди заминаването на тима треньорът на шампионите Мирослав Живков.

„Предстоят ни отговорни срещи с много добри отбори. Направили сме видеоанализ и разбор на играта на „Абиант Ликъргъс“.  Имат сериозни изпълнители и стил на игра. Предстои ни трудна задача. Ще се постараем да се подготвим по най-добрия начин“, добави специалистът, който през миналия сезон изведе „зелените“ до историческа първа титла в Суперлигата.

През лятото клубът беше напуснат от диагонала Велизар Чернокожев, а тежката задача да го замени през тази година има Жулиен Георгиев, който се справя повече от добре в двубоите на тима до момента.

„Отговорността, която поемам в отбора е голяма. Благодаря на момчетата, че ми се доверяват. Заформя се доста добър колектив. Всеки помага на другия. С течение на тренировките ще израстваме и ще показваме една по-добра игра. Искаме да зарадваме публиката в Добрич“, коментира нападателят на „Добруджа 07“.

Ако българският първенец успее да отстрани „Абиант Ликъргъс“ в следващия кръг ще се изправи срещу белгийския „Нолико“. В първия мач „добружанци“ ще домакинстват на 16 ноември, като срещата най-вероятно ще се играе в Русе, защото на тази дата зала „Конгресна“ във Варна е заета.

„Липсата на зала, която да отговаря на изискванията за провеждане на срещи от европейските турнири е сериозен проблем. Обществеността ни е лишена от възможността директно да гледа отбора си. Нашата работа и тази на общинското ръководство трябва да върви в посока на построяването на нова зала в Добрич. Ползата от една такава зала в Добрич е безспорна. Ако я нямаме, ще е зле за целия спорт в града“, заяви един от членовете на Управителния съвет на клуба Веселин Велев.

При положение, че загуби от холандския тим Жулиен Георгиев и компания ще играят във втория по сила европейски клубен турнир - Купата на ЦЕВ. 

Повече за последната победа на "Добруджа 07" в Суперлигата можете да прочетете тук. 

logo2015