Неделя, 06 Март 2016 19:40
Волейболистите на Монтана ще играят с ЦСКА в четвъртфиналните плейофи
Волейболистите на Монтана ще играят с ЦСКА в четвъртфиналните плейофи

Четвъртфиналните плейофи в Суперлигата при мъжете стартират на 10 март (четвъртък). В тях участват първите осем отбора от класирането след редовния сезон на шампионата, като се играе по схемата 1-8, 2-7, 3-6 и 4-5.

 

Регламентът предвижда стоящият по-високо отбор да бъде домакин в първия мач. В тази фаза се играе до две победи от три срещи. Плейофите са само и единствено за спечелване на титлата, като станалите отбори заемат позициите си от редовния сезон.

 

Така Нефтохимик 2010 (Бургас), който приключи на първо място след редовния сезон си гарантира минимум сребърните медали (ако не стане шампион). В плейофите бургазлии ще срещнат осмия -Тетевен Волей (Тетевен). 

 

Завършилият на второ място ВК Монтана (Монтана) си гарантира поне бронзови отличия за сезон. В плейофите монтанчани ще играят със седмия - ЦСКА (София).

 

Третият Пирин (Разлог) ще спори с шестия Арда (Кърджали), а Добруджа 07 (Добрич), който остана на четвърто място ще играе срещу шампионите от Марек Юнион-Ивкони (Дупница), завършили на пето място. Именно Добруджа 07 и Марек играха в решителните плейофи за титлата през миналия сезон, а сега двата отбора се срещат от самото начало на елиминационната фаза. 

 

Ето и всички двойки в плейофите:

 

Нефтохимик 2010 - Тетевен Волей

Монтана - ЦСКА

Пирин - Арда

Добруджа 07 - Марек Юнион-Ивкони

 

Плейофите стартират на 10 март, вторите срещи са на 13-ти, а евентуалните трети - на 16-ти. 

logo2015